Σ 'ε

SHANTOM
Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι
(στάση ΜΕΤΡΟ "Χολαργός", γραμμή 3) τηλ. 210-6717529Προσφερόμενα μαθήματα*

 
Γιόγκα. Το αυθεντικό ολιστικό σύστημα Patanjali yoga
 

Σύστημα βιοχαλαρωτικών ασκήσεων που τονώνουν τον οργανισμό και το σώμα ισχυροποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Συνδυάζοντας την κίνηση με την αναπνοή, η γιόγκα αναπτύσσει τη θέληση, την εμπιστοσύνη στον εαυτό και την εσωτερική πνευματική δύναμη. Ο διαλογισμός, απαραίτητο και αναπόσπαστο κομμάτι της γιόγκα, παρέχει στον ασκούμενο τη μέθοδο να ελέγχει το νου του, οδηγώντας τον σε ηρεμία και πληρότητα. Ιδιαίτερα ευεργετική για την εγκυμοσύνη, για την τρίτη ηλικία, για άνδρες,εφήβους, αθλητές, καλλιτέχνες.

Το 2015-16 και ειδικό τμήμα γιόγκα για παιδιά!

  Χοροκινητική έκφραση: τέχνη και θεραπεία
 

Οι συνεδρίες χοροθεραπείας προσφέρουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα μέσω της ελεύθερης αυτοσχεδιαστικής κίνησης του χορού και της τέχνης να εξερευνήσουν και να απελευθερώσουν τα κινητικά τους πρότυπα. Στόχος των ομάδων αυτών είναι η έκφραση, η αυτογνωσία, η καλλιέργεια νέων δυνατοτήτων κίνησης, νέων τρόπων επικοινωνίας και η διεύρυνση της προσωπικότητας μέσα από χαρά, δύναμη και αισιοδοξία.


  Μέθοδος Pilates mat (χωρίς όργανα)
 

Συνδυάζει ποικιλία ασκήσεων με συγκεκριμένη αναπνοή για τη σωστή εκγύμναση του σώματος. Αναπτύσσει τον έλεγχο του νου και του σώματος, την αρμονική κατανομή της ενέργειας, προσφέροντας μυϊκή δύναμη και ελαστικότητα.

  Χορός
 

bharatanatyam Ινδικός κλασικός χορός Μπάρατα Νάτυαμ
Αρχαίος θεραπευτικός χορός υψηλής αισθητικής που συνδυάζει χορό, μουσική και θέατρο. Παντρεύει το ρυθμό και τη χορευτική δυναμική με τη μελωδία και την ποιητική γλώσσα των χεριών - mudras - σε συνδυασμό με την έκφραση του προσώπου. Ένας ολιστικός χορός που αγγίζει την ψυχή αναπλάθοντας μύθους και διαχρονικά σύμβολα.


Το Shantom είναι η μοναδική επαγγελματική σχολή ινδικής χορευτικής τέχνης στην Ελλάδα που οδηγεί μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα διδακταίας ύλης, τα αρχάρια βήματα του μαθητή, στο επαγγελματικό επίπεδο του χορευτή.

Ανατολίτικος χορός
Μεσογειακός χορός γονιμότητας με ρίζες που χάνονται βαθιά στο χρόνο, ύμνος στη δύναμη και τη σαγήνη της Θεάς Μητέρας, προτείνει τρόπους δυναμικής έκφρασης της θηλυκής ενέργειας μέσα από τη χαρά του ρυθμού. Διδάσκεται ο αυθεντικός αραβικός (αιγυπτιακός) χορός, με χρήση πέπλου, φιγούρες με σπαθί, κεριά, μπαστούνι και ζίλια (ορειχάλκινα κύμβαλα).

Αφρικάνικος χορός
Χοροί από την Δυτική Αφρική, τη Σενεγάλη, το Κονγκό, την Αϊτή, που μετά από τη διασπορά των Μαύρων επηρέασαν καθοριστικά τη σύγχρονη δυτική κουλτούρα. Μέσα από την επαφή με τη γη, το ρυθμό και τις αρχέγονες κινήσεις και στάσεις, ο αφρικάνικος χορός αναζωογονεί, θεραπεύει, συντονίζει και εκτονώνει, μέσα σε κλίμα ευφορίας και χαράς.

Εναέριος ακροβατικός χορός
Τολμήστε! Ώς τώρα το βλέπατε μόνον στις παραστάσεις του Cirque du Soleil, τώρα μπορείτε να το δοκιμάσετε. Χορός κρεμασμένοι από την οροφή. Σκέτη μαγεία!

Αρχαίος ελληνικός χορός

Ο κλασικός ελληνικός χορός, μέθοδος Ruby Ginner, είναι μια χορευτική τεχνική βασισμένη στους στόχους και τα ιδεώδη της αρχαίας Ελλάδας, και ειδικότερα την αναγκαιότητα για ισορροπία και αρμονία του σώματος, του νου και του πνεύματος. Αυτό πετυχαίνεται μέσα από ένα προσεκτικά δομημένο σύστημα και εμπλουτίζεται από τη γνώση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και της μυθολογίας. Γίνονται επίσης σημαντικές συσχετίσεις με τις αδελφές τέχνες της μουσικής, του δράματος, της γλυπτικής και της ζωγραφικής

Modern Jazz (φέτος ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ)

Χορός που συνδυάζει τεχνικές σύγχρονου, αφρικάνικου αλλά και μιούζικαλ.

Τango Argentino
Λικνιστείτε στον έντονο, παθιασμένο ρυθμό του αργεντίνικου τάνγκο και μάθετε τις εντυπωσιακές φιγούρες του!

  Πολεμικές τέχνες
  kung fu
  • Kung Fu
    Κινέζικη πολεμική τέχνη που αποσκοπεί στην εσωτερική καλλιέργεια μέσω της εναρμόνισης σώματος-νου. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει από τεχνικής πλευράς τα ταό, φόρμες ή αλλιώς πολεμικοί χοροί,τις τεχνικές αυτοάμυνας, τα ακροβατικά και τα όπλα, από ενεργειακής πλευράς τις βασικές αρχές ταοϊστικής και βουδιστικής θεραπευτικής, και από πνευματική άποψη, τις θεμελιώδεις αρχές τις φιλοσοφίας του Ζεν.
  • T'ai Chi Chuan (Yang style)
    «Χορός των αντιθέτων», «τεχνική μακροβιότητας», «διαλογισμός σε κίνηση»: μια ήπια πολεμική τέχνη που τα ίχνη της χάνονται στους θρύλους των ιερών βουνών WoDan στην Κίνα. Σωματική και πνευματική άσκηση που όχι μόνον διατηρεί το σώμα υγιές, αλλά αποτελεί πρακτική αυτογνωσίας οδηγώντας στην αυτοσυγκέντρωση και το διαλογισμό.
  • Σπαθασκία
    Παλαιά, ευγενής και σπάνια πολεμική τέχνη οδηγεί στο δρόμο των ιπποτών. Σύστημα παραδοσιακών τεχνικών σπαθασκίας, αλλά και άοπλης πάλης, από το Μεσαίωνα ώς το 19ο αιώνα, βασισμένο στα αυθεντικά εγχειρίδια των μεγάλων Γερμανών και Ιταλών δασκάλων του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης αλλά και των αξιωματικών του στρατού. Κατάλληλο για κάθε φύλο και ηλικία.

  Άλλα παιδικά τμήματα
  Ινδική Live Μουσικοκινητική Αφήγηση

Τα παιδιά χορεύουν και τραγουδούν, εμπνευσμένα από τον ινδικό κλασικό χορό Κατάκ, πάνω σε ρυθμούς και μελωδίες της κλασικής ινδικής μουσικής, μύθους από την Ινδία, μέσα από θεατρικό παιχνίδι. Εισάγονται σε απλούς κώδικες έκφρασης του ινδικού χορού - που προάγουν συντονισμό και ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενεργοποιώντας τη φαντασία - και εξοικειώνονται με διαφορετικά όργανα της Ινδίας, την προέλευση και την ιστορία τους. Έτσι το μάθημα συνδυάζει την κινησιολογία με τη μουσική παιδεία, τη ρυθμολογία και το θεατρικό παιχνίδι.

  Ομάδα γέλιου - ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
 

Συναντήσεις του Club Γέλιου με τη Μαρία Κούκια.. Ειδικές ασκήσεις για εκπληκτικά αποτελέσματα, με όπλο το γέλιο. Τηλεφωνήστε στη γραμματεία για την επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση

 

Για το πρόγραμμα της χρονιάς, συμβουλευτείτε τη σελίδα Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Μαθημάτων.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του ShantomΤελευταία ενημέρωση της σελίδας: 25 Ιουλίου 2015