SHANTOM
Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι
(στάση ΜΕΤΡΟ "Χολαργός", γραμμή 3) τηλ. 210-6717529CREATIVE HEALING
μιά φυσική προληπτική και διορθωτική μέθοδος

κείμενο της Κατερίνας Παπακωνσταντίνου 

Τι είναι

Το Creative healing είναι μιά ήπια, μη-διεισδυτική, εύκολη θεραπευτική μέθοδος αγγίγματος με τα χέρια (θεραπευτικό μασσάζ) που γίνεται με μιά ελαφριά, απαλή επαφή σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, με στόχο την απομάκρυνση σωματικών μπλοκαρισμάτων που προκαλούν ασθένεια. Το Creative healing αποκαθιστά τη φυσιολογική λειτουργία του σώματος. Καθώς απομακρύνονται τα μπλοκαρίσματα, απελευθερώνονται οι έμφυτες ικανότητες αυτο-θεραπείας για να αποκαταστήσουν την καλή λειτουργία στο καθένα από τα σωματικά συστήματα: αναπνευστικό, πεπτικό, λεμφικό, μυϊκό, κυκλοφοριακό κλπ...
Μπορεί να θεωρηθεί μιά γέφυρα ανάμεσα στην παραδοσιακή υγειονομική φροντίδα και την μελλοντική έννοια της ευ-ημερίας, με την οποία τα άτομα μπορούν να πάρουν και θα πάρουν περισσότερη υπευθυνότητα για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Υπάρχουν κάποιες ομοιότητες με άλλες συμπληρωματικές θεραπευτικές τεχνικές. Όμως το Creative healing στέκεται και μόνο του ως μιά ολοκληρωμένη προσέγγιση στην ευημερία.
Είναι μιά τέλεια συμπληρωματική θεραπεία για χρήση από νοσοκόμες, γιατρούς, οστεοπαθητικούς και θεραπευτές μασσάζ, γιατί ενσωματώνεται εύκολα σε άλλες μορφές θεραπείας, αν και στέκεται πολύ αποτελεσματικά και μόνο του. Άλλοι μη-επαγγελματίες βοηθούν φίλους, συγγενείς και τους συνανθρώπους τους. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλη μέθοδος για τον μέσο άνθρωπο που θέλει να πάρει περισσότερη υπευθυνότητα για τον εαυτό του και την οικογένειά του.


Πώς δρά
Το Creative healing στηρίζεται στην εμπιστοσύνη στη φυσική θεραπευτική ικανότητα της «ζωτικής δύναμης» που καθοδηγείται αφ’ενός από την καθαρή πρόθεση στο νού του λειτουργού (εκείνου που το εξασκεί) σχετικά με το τι πρόκειται να επιτευχθεί και αφ’ετέρου από την εφαρμογή των τεσσάρων αρχών δράσης:
1. Αποκατάσταση της κανονικής θερμοκρασίας. Τα χέρια αφαιρούν ή προσθέτουν ζέστη για να επαναφέρουν τις περιοχές του σώματος στη φυσιολογική τους θερμοκρασία.
2. Δημιουργία ενός κενού. Απαλές κινήσες των χεριών ξεβουλώνουν τα βουλωμένα όργανα και αποκαθιστούν τη ροή της ζωτικής ενέργειας.
3. Επανατοποθέτηση ύλης. Επαναφορά της «εξαρθρωμένης ύλης» στην κανονική της θέση, μετακινώντας τον μαλακό ιστό (δηλ. όργανα που παρουσιάζουν πρόπτωση, σπονδυλικούς δίσκους κ.λ.π.)
4. Σπάσιμο συμφόρησης. Απαλές κινήσεις απελευθερώνουν μυϊκούς σπασμούς και διαλύουν τις τοξίνες από πληγές, τσιμπήματα και λεμφική συμφόρηση.Ιστορία
Ο πρωτοπόρος Joseph B. Stephenson (1874-1956) δούλευε στην Johnstown, Pennsylvania (Η.Π.Α.) επί 21 χρόνια, θεραπεύοντας χιλιάδες ανθρώπους από το 1924 ώς το 1945. Στα 70 του συνταξιοδοτήθηκε και μετακόμισε στην Καλιφόρνια, όπου δίδαξε τη μέθοδό του σε λίγους επίλεκτους μαθητές. Πέθανε στο Long Beach το 1956 σε ηλικία 82 ετών. Προηγούμενος της εποχής του, έβλεπε το σώμα και τις λειτουργίες του ως ένα κλειστό αλληλοεξαρτούμενο σύστημα, και ανέπτυξε μιά ολιστική αντιμετώπισή του. Ο κ. Stephenson έχει περιγραφεί ως πνευματικός δάσκαλος, με την ικανότητα να βλέπει κατευθείαν μέσα στο σώμα. «Το σώμα κατασκευάστηκε σαν ο Δημιουργός να ήξερε πως ο άνθρωπος θα έμπαινε σε μπελάδες», παρατηρούσε ο Stephenson. Έτσι αποφάσισε να του δώσει τη δυνατότητα να επιδιορθώνεται απ’έξω». Η διδασκαλία του Creative healing γίνεται από το ίδρυμα Joseph B. Stephenson, που έχει ως στόχο τη διατήρηση, την έρευνα και την προαγωγή της διδασκαλίας του Creative healing όπως δημιουργήθηκε από εκείνον.

Διάρκεια σεμιναρίου: 30 ώρες
Τρία συνεχόμενα σαββατοκύριακα, 9.30-12.00 και 12.30-15.00
Τηλεφωνήστε μας για τις επόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής.

Κατερίνα Παπακωνσταντίνου
Η Κατερίνα Παπακωνσταντίνου εκπροσωπεί το Ίδρυμα Joseph B.Stephenson στην Ελλάδα. Διδάχθηκε τη μέθοδο από τους John και Patricia Bradley, που διευθύνουν το ίδρυμα.
Τελευταία ενημέρωση της σελίδας: 10 Aυγούστου 2006