SHANTOM
Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι
(στάση ΜΕΤΡΟ "Χολαργός", γραμμή 3) τηλ. 210-6717529gong therapy workshops


Ο Don Conreaux στην Αθήνα

Ο μεγάλος δάσκαλος του Gong και της ηχοθεραπείας Grand Gong Master Don Conreaux

Ο μεγάλος δάσκαλος του Gong, Grand Gong Master Don Conreaux, μαθητής του Yogi Bhadjan, είναι ένας από τους πέντε πρώτους δάσκαλους Kundalini γιόγκα στην Αμερική από το 1969.
Ο Don Conreaux εντρύφησε στο πανάρχαιο μουσικό όργανο Gong (γκονγκ) και δημιούργησε τη Gong Yoga, ένα θεραπευτικό συνδυασμό των ήχων που παράγει το gong με τις τεχνικές της γιόγκα. Έχει συγγράψει περισσότερα από επτά βιβλία για το gong και τη σχέση του με την ιερή γεωμετρία του Ήχου, τη Μουσική Αρμονία των Σφαιρών του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου Πυθαγόρα, τις θεραπευτικές ιδιότητες του ήχου και της χρήσης του gong, ενώ διευθύνει δυο πρωτοπόρα ερευνητικά μουσικά συγκροτήματα, εκ των οποίων το ένα δημιουργεί το είδος μουσικής που στην Αμερική ονομάζεται «Πνευματική Ελεύθερη Τζαζ». Τρία από τα βιβλία του, «Η Μουσική της Πληρότητας», «Το Μέγα Έπος του Gong» και «Τα Gong του πλανητικού μας συστήματος» βρίσκονται ήδη υπό μετάφραση στα ελληνικά.
Ο Don Conreaux έχει αφιερώσει τη ζωή του στην έρευνα και πρακτική των θεραπευτικών δονήσεων του gong. Πάνω από 40 χρόνια ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να διαδώσει τη γνώση της θεραπευτικής δύναμης του ήχου και να επιδείξει τις θαυμαστές ιδιότητες των gong. Οργανώνοντας σεμινάρια, συναυλίες κι εκδηλώσεις σε όλο τον πλανήτη, αποσκοπεί στην εξάπλωση της συνειδητότητας του ανθρώπινου πνεύματος, στην εσωτερική γαλήνη και την αναγνώριση της ενότητας όλων. Επίσης προωθεί την ιδέα της δημιουργίας σε κάθε πόλη του κόσμου ενός «Κήπου με Καμπάνες για την Παγκόσμια Ειρήνη» με καμπάνες κατασκευασμένες από το μέταλλο ανακυκλωμένων όπλων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το κύριο θέμα της εργασίας του είναι να επιδείξει και να εξηγήσει τη σπουδαιότητα του πανάρχαιου gong στον σύγχρονο κόσμο όχι μόνο για την ποικιλομορφία της μεγάλης ψυχαγωγικής του αξίας αλλά και να παρουσιάσει τη φιλοσοφία του gong, τη σχέση του και τις εφαρμογές του για τους μουσικούς, τους θεραπευτές, τους επιστήμονες, τους εκπαιδευτές και το ευρύ κοινό.
Από το κέντρο του gong οι δονήσεις διαχέονται προς κάθε κατεύθυνση. Η ζωτική ενέργεια που ρέει επιδρά σε κάθε κύτταρο του σώματος, στο νου και στο πνεύμα. Απαλλάσσει από το άγχος και το στρες. Χάνεται η αίσθηση του εγώ. Ηρεμεί ο νους. Διευρύνεται η συνείδηση. Εξισορροπούνται όλα τα επίπεδα της ύπαρξης, σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό, πνευματικό. Η ήχος των δονήσεων του gong ενεργοποιεί και αναζωογονεί την δύναμη του ανθρώπου να εναρμονίσει το Είναι του. Ακόμη και τα παιδιά ενθουσιάζονται και μόνο στο άκουσμά του.

Μαζί με τον Don Conreaux έρχονται στην Ελλάδα η Mojca Morya και ο Ales από τη Σλοβενία, επαγγελματίες για πολλά χρόνια στην Ηχοθεραπεία, με Gong και Θιβετιανά και κρυστάλλινα θεραπευτικά κύμβαλα (Himalayan and crystal singing bowls) και άλλα φυσικά μουσικά όργανα, για να εμπλουτίσουν και να ομορφύνουν τις εκδηλώσεις με την εμπειρία και την εντυπωσιακή σκηνική τους παρουσία.
Για μουσικές παραστάσεις, σεμινάρια, εργαστήρια και πρακτικές εφαρμογές.

Διαλογισμός με gong

Ταξιδεύουμε πάνω στην ηχητική μας ακτίνα από πλανήτη σε πλανήτη διαμέσου του ηλιακού συστήματος. Βιώστε με τον διαλογισμό υπό τους ήχους του gong:
χαλάρωση, ανεκτικότητα, συναίσθηση του πραγματικού σας εαυτού,ανάπτυξη του ζωτικού πνεύματός σας με αρμονία και συμπόνια, σιγουριά αφθονία και εμπιστοσύνη ευεργετική για την υγεία πνευματική αναγέννηση, κατανόηση, αυθορμητισμό, αναγνώριση των ταλέντων και χαρισμάτων σας.
«Όταν εισερχόμαστε την “Ονειρική Μαγεία του Συμπαντικού Ωμ” δεν υπάρχει χρόνος, μόνο το εσώτερο διάστημα. Είναι σε εκείνο το άχρονο διάστημα που η ενόραση μπορεί να ανακτηθεί και να λειτουργήσει»
Don Conreaux

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις θεραπευτικές ιδιότητες του gong στο κάτω μέρος της σελίδας.


Πληροφορίες-προεγγραφή στη γραμματεία του Shantom, Δευτέρα ώς Παρασκευή 17.00-21.00, Τρίτη και Πέμπτη 10.00 - 13.00 (προτιμήστε τις πρωινές ώρες), με μήνυμα στον τηλεφωνητή και φυσικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

  • Νοέμβριος 2010
  • Μάϊος 2011

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «Εισαγωγή στο Gong και χρήση του στην Hχοθεραπεία» (Σάββατο 20/11/2010)

Το ολοήμερο αυτό σεμινάριο – εργαστήριο περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:
● Εισαγωγή- Ιστορία του Gong, χρήσεις, προοπτικές.
● Είδη Gong – επενέργεια, επίδραση κι αποτελέσματα της χρήσης του Gong
● Βασικές τεχνικές για την κρούση του Gong και το πώς να προσφέρετε ένα Gong Bath (λουτρό ηχοθεραπείας)
● Ολιστική ηχοθεραπεία με τα πλανητικά gongs
● Οι δυνατότητες της ηχοθεραπείας
● Κανόνες επίδειξης των δυνατοτήτων της ηχοθεραπείας
● Η θεραπευτική δύναμη του ήχου της φωνής (voice sound alchemy)
● Κατανόηση των ηχητικών συστημάτων και αντιστοιχία τους με τα χρώματα

Διάρκεια 7 ώρες (περιλαμβάνεται ενδιάμεσο διάλειμμα). Κόστος συμμετοχής: 70,00 €.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ (Κυριακή 21/11/2010)

Σε αυτό το πρακτικό εργαστήριο:
● Θα βιώσετε την θεραπευτική εμπειρία του Gong Bath σε βάθος
● Θα μάθετε τεχνικές των θεραπευτικών μουσικών ηχητικών τόνων για την απελευθέρωση του συναισθηματικής έντασης, την ευθυγράμμιση των ενεργειακών κέντρων του σώματος (τσάκρας)
● Θα εφαρμόσετε στην πράξη αναπνευστικές ασκήσεις γιόγκα.
● Θα μάθετε τις τεχνικές των θεραπευτικών μουσικών ηχητικών τόνων
● Θα έρθετε σε άμεση επαφή και θα χρησιμοποιήσετε το μπρούντζινο gong, μουσικά κύμβαλα (singing bowls) το ιερό πνευστό όστρακο της αρχαιότητας (βούκινο)
● Θα εξοικειωθείτε με τις εσωτερικές και μυστικιστικές απαρχές του gong καθώς επίσης και με τις εφαρμογές του στον σύγχρονο κόσμο.
● Θα εισαχθείτε στο ηχητικό – δονητικό μασάζ με θιβετιανά κύμβαλα (Himalayan bowls sound massage) με τις παρακάτω ενότητες:
---Ιστορία, χρήσεις και προοπτικές
---Εφαρμογές για την καθημερινή χρήση
---Η θεωρία του ηχητικού μασάζ με τα singing bowls
---Ολιστική ηχοθεραπεία με τα πλανητικά gongs
---Η θεραπευτική δύναμη του ήχου της φωνής (voice sound alchemy)
---Κατανόηση των ηχητικών συστημάτων και αντιστοιχία τους με τα χρώματα
Στο πέρας του εργαστηρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε ένα ηχοθεραπευτικό κύκλο.
Θα χορηγηθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους συμμετέχοντες.

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες στο ολοήμερο σεμινάριο του Σαββάτου 20/11 και της Κυριακής 21/11 θα λάβουν πιστοποίηση Gong Yoga Training Certificate for Beginners.

GONG BATH - «Λουτρό Ηχοθεραπείας»

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν σε βάθος την θεραπευτική δύναμη του λουτρού ηχοθεραπείας – Gong Bath και να εκπαιδευτούν σε τεχνικές για τη χαλάρωση από το συναισθηματικό στρες, την ευθυγράμμιση των ενεργειακών κέντρων – τσάκρας, καθώς και ασκήσεις αναπνοής γιόγκα.
Το gong παράγει το μεγαλύτερο ηχοσυντονισμό – αντήχηση από οποιοδήποτε άλλο μουσικό όργανο. Υπάρχουν πολλά είδη gong και πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να παίξεις. Ο ήχος που παράγει κάθε gong έχει διαφορετική επίδραση στο σώμα και το νου. Κατά τη διάρκεια ενός Gong Bath ο ακροατής - αποδέκτης των ήχων, κυριολεκτικά λούζεται μέσα στους ήχους του gong. Η εμπειρία είναι παρόμοια με ένα πολύ βαθύ και μεγάλης διάρκεια μασάζ με ήχο. Οι συμμετέχοντες συνήθως είναι ξαπλωμένοι. Ο ήχος του gong ανανεώνει και ξαναδίνει ενέργεια στο νου, το σώμα και το πνεύμα.
Οι ήχοι-δονήσεις του gong οδηγούν τον ακροατή σε μια κατάσταση διαλογισμού κατά την οποία ο νους ησυχάζει και γίνεται δεκτικός στη θεραπεία. Το σώμα απορροφά τους ήχους που το βοηθούν να θεραπευτεί και απομονώνει τους ήχους που δεν του χρειάζονται. Μετά από ένα Gong Bath αυτοί που συμμετέχουν συνήθως νιώθουν ηρεμία και χαλάρωση σε συνδυασμό με μια αίσθηση ευεξίας και ελαφρότητας από το βάρος του καθημερινού άγχους και υπερέντασης (στρες).
Σωματικές ενοχλήσεις και πόνοι συχνά εξαφανίζονται μετά από ένα Gong Bath. Οι ήχοι του gong συνεχίζουν να επιδρούν στο σώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά από το Gong Bath ενώ οι ηχοθεραπεία με το gong αποδίδει σε όλα τα επίπεδα: σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό και πνευματικό. Όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν μπορούν να έχουν μαζί τους μια κουβέρτα ή ένα στρώμα γιόγκα (στο Shantom παρέχονται στρωματάκια) ώστε να απολαύσουν ξαπλωμένοι αυτήν την πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία.
Διάρκεια 90 λεπτά.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

(Πέμπτη 18/11, Παρασκευή 19/11/2010)

Ο Don Conreaux, η Mojca Morya και ο Ales σε μια εντυπωσιακή μουσική παράσταση επιδεικνύουν στο κοινό τη Δύναμη του Ήχου σε όλο της το φάσμα με μια μεγάλη ποικιλία μουσικών οργάνων. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται gong των πλανητικών συχνοτήτων - δονήσεων, σαμανικά τύμπανα, όστρακα και κοχύλια, κρυστάλλινα και Θιβετιανά μουσικά κύμβαλα, αγγελικές φωνές.
Οι θεατές βιώνουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία του ήχου, των δονήσεων, της φωνής και των ιδιοτήτων τους και οδηγούνται σε μια μοναδική εμπειρία πέρα από το χρόνο, το χώρο, την ύλη … για να βιώσουν την ενότητα με το Σύμπαν.

Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ GONG του DON CONREAUX

Μετά τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξε το ελληνικό κοινό τον περασμένο Νοέμβρη στον Don Conreaux, ο μεγάλος δάσκαλος επιστρέφει με τα πλανητικά gong στην Αθήνα από τις 11 ώς τις 22 Μαΐου 2011, για μιά μοναδική μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, τρία τελετουργικά θεραπευτήρια ηχοκαθαρτήρια με gong και ένα ειδικό τριήμερο αναζωογόνησης μέσω της ολιστικής αντήχησης αλλά και για όσους θέλουν να εντρυφήσουν στην τέχνη του gong και του αρχέγονου ήχου.

Για όσους επιθυμούν μιά πιό βαθιά εμπειρία με γκονγκ, οι ηχοκαθάρσεις με γκονγκ (gong bath), είναι η απόλυτη ηχητική εμπειρία, μιά μοναδική παράσταση-τελετή για περιορισμένο κοινό ώστε να εξασφαλιστεί η αμεσότητα της εμπειρίας. Οι συμμετέχοντες στο δρώμενο, μέσα από τεχνικές χαλάρωσης και ασκήσεις, οδηγούνται σε μιά πραγματική ηχητική κάθαρση με gong που θα τους μείνει αξέχαστη.
Τέλος, για όσους θέλουν να εμβαθύνουν περισσότερο στον ήχο, τα gong και τις χρήσεις τους, καθώς και τη δύναμη της ολιστικής αντήχησης, ένα τριήμερο ειδικό και αναζωογονητικό θεραπευτικό σεμινάριο-εργαστήριο θα τους φέρει σε μιά πρώτη επαφή με το Δρόμο του Gong.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΗΧΟΚΑΘΑΡΣΕΙΣ ΜΕ ΓΚΟΝΓΚ (GONG BATH)

Παρασκευή 13 Μαΐου 18.30-21.30
Σάββατο 14 Μαΐου, 18.00-21.00
Κυριακή 15 Μαΐου 10.30-13.30


ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΗΧΗΣΗΣ ΜΕ ΓΚΟΝΓΚ

Παρασκευή 20 Μαΐου 18.30-21.30
Σάββατο 21 Μαΐου 10.00-18.00
Κυριακή 22 Μαΐου 10.00-18.00 (19 ώρες)

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ JAZZ
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Κυριακή 22 Μαΐου, ώρα 21.00, Αίθριο MCF Bar-Restaurant
Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210-3418579

Μαζί με τον Don Conreaux, η "μούσα της Σλοβενίας" Mojca Morya Malek, ο Aidan McIntyre από την Αγγλία και άλλοι Gong Masters και ταλαντούχοι Έλληνες μουσικοί.

GONG BATH - «Λουτρό Ηχοθεραπείας»

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν σε βάθος την θεραπευτική δύναμη του λουτρού ηχοθεραπείας – Gong Bath και να εκπαιδευτούν σε τεχνικές για τη χαλάρωση από το συναισθηματικό στρες, την ευθυγράμμιση των ενεργειακών κέντρων – τσάκρας, καθώς και ασκήσεις αναπνοής γιόγκα.
Το gong παράγει το μεγαλύτερο ηχοσυντονισμό – αντήχηση από οποιοδήποτε άλλο μουσικό όργανο. Υπάρχουν πολλά είδη gong και πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να παίξεις. Ο ήχος που παράγει κάθε gong έχει διαφορετική επίδραση στο σώμα και το νου. Κατά τη διάρκεια ενός Gong Bath ο ακροατής - αποδέκτης των ήχων, κυριολεκτικά λούζεται μέσα στους ήχους του gong. Η εμπειρία είναι παρόμοια με ένα πολύ βαθύ και μεγάλης διάρκεια μασάζ με ήχο. Οι συμμετέχοντες συνήθως είναι ξαπλωμένοι. Ο ήχος του gong ανανεώνει και ξαναδίνει ενέργεια στο νου, το σώμα και το πνεύμα.


Don Conreaux...

Δείτε το βιογραφικό του στα αγγλικά εδώ
Don Conreaux

Θεραπεία και φώτιση μέσα από τον ήχο

Το gong αναφέρεται ως ιερό όργανο από πολύ αρχαίους χρόνους. Ορισμένοι εθνομουσικολόγοι υποστηρίζουν ότι το gong ταξίδεψε προς τη βορειοδυτική Ινδία με την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το όργανο που τώρα αποκαλείται gong οι αρχαίοι Έλληνες το ονόμαζαν «Ηχείον» και φαίνεται ότι η χρήση του ήταν γνωστή σε περιόδους πολύ πιο πριν από τον πολιτισμό του Αιγαίου, ενώ χρησιμοποιείτο στη λατρεία της Δήμητρας και στα Ελευσίνια Μυστήρια. Από την αρχαιότητα είχε αναγνωριστεί η θεραπευτική δύναμη του Ήχου και η χρήση του ως μέσου προσέγγισης ανώτερων επιπέδων συνείδησης.

Το gong θεωρείται ότι είναι ο ήχος της δημιουργίας. Αυτός που παίζει με το gong παίζει με τον ήχο του σύμπαντος και με όλους τους ήχους, όλους τους Λόγους. Ο ήχος του gong είναι ο πυρήνας του Λόγου. Όταν το αυτί δέχεται τον ήχο ή την αντήχηση του gong (ως αντήχηση ορίζεται το συνολικό ηχητικό αποτέλεσμα των ανακλάσεων του ήχου σε ένα χώρο, όταν η απόσταση των επιφανειών ανάκλασης είναι μικρότερη από αυτή που θα προκαλούσε ηχώ) τότε συμβαίνει άμεσα μετάλλαξη της συνειδητότητας, αυτό που είναι κι ο σκοπός της γιόγκα. Το gong δεν είναι ο ήχος, είναι ο αντί-ήχος ή ο αντίλαλος. Ο αντίλαλος διαχέεται χωρίς περιορισμό, δεν είναι γραμμικός και προβλέψιμος, είναι απρόβλεπτος. Ο απεριόριστος ήχος του αντίλαλου δονείται χωρίς όρια, δημιουργεί φως. Δημιουργεί ζωή.

Τον ήχο του gong κάθε αυτί τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά επειδή ο κοχλίας, το εσωτερικό αυτί του καθενός, είναι διαφορετικό και ως εκ τούτου η εμπειρία του ήχου του για τον καθένα είναι διαφορετική. Ο Dane Rudhyar στο βιβλίο του «Η Μαγεία του Τόνου και της Τέχνης της Μουσικής» αναφέρεται σε αυτόν τον εσωτερικό απόηχο που δημιουργεί το gong ως μια ολιστική εμπειρία που λειτουργεί βαθύτερα από οποιαδήποτε άλλη, θυμίζοντας στον ακροατή τον ήχο της αέναης ροής των δονήσεων του σύμπαντος, τον ήχο της δημιουργίας.

Τα ηχητικά κύματα του gong επιβραδύνουν τα εγκεφαλικά κύματα και θέτουν σε παύση τη ροή των σκέψεων. Ο ακροατής έρχεται στο σημείο μηδέν του νου. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση της σιωπής, όταν σταματάει το gong, ο ακροατής κατακτά την εμπειρία της ενότητας, του Ενός, της απόδρασης από τη σωματική ύπαρξη. Η ροή της ενέργειας κυκλοφορεί ανεμπόδιστα μέσα στα ενεργειακά κανάλια από όπου περνάει, δίνοντας στο κάθε ενεργειακό κέντρο (τσάκρα) τον ήχο που το δονεί μέσα στο αιθερικό σώμα. Έτσι ανανεώνεται η ζωτική ενέργεια (πράνα) και εναρμονίζονται όλα τα ενεργειακά κέντρα. Μέσα από αυτή τη φυσική και πνευματική συνλειτουργία ο άνθρωπος αναζωογονείται ολιστικά και δυναμικά ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο διόδους σε υπερβατικές καταστάσεις διαλογισμού και εσωτερικής αρμονίας.


Αρχική Λήδα Shantala | Σύντομο Bιογραφικό | Χοροθέατρο | Ταξίδια | Αρχική Shantom | Γιόγκα | Iνδικός χορός
Χοροθεραπεία |
Ενοικίαση αιθουσών | Τα ΝΕΑ μας | Μαθήματα | Εβδομαδιαίο πρόγραμμα| Σεμινάρια |
Εναλλακτικές θεραπείες| Εκδηλώσεις | Οδηγίες πρόσβασης | Sitemap | Credits | Home


Τελευταία ενημέρωση της σελίδας:11 Μαΐου 2011