SHANTOM
Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι
(στάση ΜΕΤΡΟ "Χολαργός", γραμμή 3) τηλ. 210-6717529

width="82%" border="00" align="center" cellpadding="2" cellspacing="0" bordercolor="#660000" cols="1">

Ταξίδι στην Ινδία, Δεκέμβριος 2019


Ταξίδι εξερεύνησης και γιόγκα
στο Rajasthan και στην Έρημο Τhar

Με τη Λήδα Shantala

19 εως 30 Δεκεμβρίου 2019

Για μια αυθεντική γνωριμία με την Ινδία και με τον ταξιδεύοντα εαυτό

 Μυθικό Ρατζαστάν


H Λήδα Shantala σε συνεργασία με τη Νένια Βαμβακάρη ως συνοδό/ξεναγό εκδρομής και το τουριστικό γραφείο Ayama retreats and Holidays, διοργανώνουν ένα 12ήμερο εξειδικευμένο οδοιπορικό-yoga retreat στην παραμυθένια επαρχία της Ινδίας, το μαγικό Ρατζαστάν και στην έρημο Thar (η διανυκτέρευση στην έρημο θα γίνει σε πολυτελείς σκηνές). Από 19.12.2019 -30.12.2019.

Το ταξίδι θα αποτελέσει μια εις βάθος γνωριμία με τη μαγευτική Ινδία και μια μοναδική προσωπική εμπειρία.

Εξασφαλίστε τη θέση σας μέχρι 1η Αυγούστου:
Πρακτορείο Αyama:
210-5248646 https://www.facebook.com/ayamaretreats/
Οι θέσεις είναι περιορισμένες / Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Γιόγκα με τη Λήδα Shantala - στην Ινδία!

Βασική μας μέριμνα:
- Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα γίνονται μαθήματα γιόγκα, διαλογισμού και χοροθεραπείας στις αίθουσες των ξενοδοχείων αλλά και σε επιλεγμένους χώρους.
- Στην έρημο Thar θα αναζητήσουμε και θα επεξεργαστούμε, με ειδικές ασκήσεις, το στοιχείο της ερήμου μέσα μας.
- Η διαμονή θα γίνει σε εξαιρετικά heritage παλάτια-κάστρα-ξενοδοχεία που μεταφέρουν ως ζωντανά μνημεία την ιστορία, τον πολιτισμό και την αισθητική της Ινδικής τοπικής παράδοσης.
- Γνωριμία και επαφή με τους Ινδούς και την καθημερινότητά τους.

Λίγα λόγια για το Ρατζαστάν:

Ρατζαστάν

Το Ρατζαστάν είναι το μεγαλύτερο κράτος της Ινδίας, μια χώρα με έντονα χρώματα και ποικιλομορφία που σου κόβει την ανάσα. Είναι η πατρίδα των περήφανων ανθρώπων των οποίων ο ιπποτισμός, η αξιοπρέπεια, η τιμή και οι πολεμικές παραδόσεις είναι μυθικές. Μια γη που μαγεύει με τους πανέμορφους ναούς και τα μνημεία της, τους ιδιαίτερους κήπους της, τις ειδυλλιακές λίμνες της και την άγρια φύση της.

Λίμνη Γκαντισάρ, Ρατζαστάν

Πρόγραμμα 12ήμερης εκδρομής

1η μέρα – Πέμπτη 19/12/19: Αθήνα – Τζαϊπούρ

Συγκέντρωση στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος 3 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Επιβίβαση και πτήση μέσω Muscat για Τζαϊπούρ. Η Τζαϊπούρ, γνωστή και ως «ροζ πόλη», είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη του ινδικού κράτους Rajasthan. Ιδρύθηκε στις 18 Νοέμβρη του 1727 από τον μαχαραγιά Sawai Jai Singh II, κυβερνήτη του Amber. Η πόλη σήμερα έχει 3,1 εκατομμύρια πληθυσμό. Η Τζαϊπούρ είναι μία από τις καλύτερα σχεδιασμένες πόλεις της Ινδίας και βρίσκεται στις περιοχές ημι-έρημου του Rajasthan. Η πόλη που κάποτε ήταν η πρωτεύουσα της βασιλείας, τώρα είναι η πρωτεύουσα του Rajasthan και κρατάει στοιχεία από τους Rajputs και τις βασιλικές οικογένειες. Σήμερα η Τζαϊπούρ είναι ένα σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο με όλες τις προϋποθέσεις μιας μητροπολιτικής πόλης. Είναι αξιοσημείωτη ανάμεσα στις υπόλοιπες πόλεις της Ινδίας για το πλάτος και την απλότητα των δρόμων της,,οι οποίοι απλώνονται σε έξι τμήματα που χωρίζονται από δρόμους πλάτους 34 μ. Η πόλη βάφτηκε ροζ το 1876 για να υποδεχτεί τον πρίγκιπα Albert, εξ ου και το όνομα «Ροζ Πόλη».

Jaipur pink city

2η μέρα – Παρασκευή 20/12/19: Τζαϊπούρ

Άφιξη στην Τζαϊπούρ και μεταφορά στο ξενοδοχείο διαμονής. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στον ναό Birla αφιερωμένο στη θεότητα Laksmi (θεά του πλούτου και της αφθονίας) για να παρακολουθήσουμε την τελετή της φλόγας, Aarti.

Jaipur, Birla temple

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα – Σάββατο 21/12/19: Τζαϊπούρ (Ξενάγηση Πόλης, ανάβαση με ελέφαντες στο Amber Fort, Babu Market & φολκλορικό δείπνο σε heritage hotel)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το κάστρο Amber, χτισμένο στον ομώνυμο λόφο, 11 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη, το οποίο μέχρι το 1728 ήταν το διοικητήριο της πόλης. Ο μαχαραγιάς Man Singh, διοικητής των πολεμιστών Ρατζπούτ στο στρατό του μεγάλου Μογγόλου αυτοκράτορα Akbar, έχτισε αυτό το φρούριο με τα πολυτελή διαμερίσματα σε παραδοσιακή αρχιτεκτονική Ρατζπούτ, ενώ διαμόρφωσε τους μογγολικής αρχιτεκτονικής κήπους στην πλαγιά του λόφου, το 1592. (Η ανάβασή μας στο φρούριο θα γίνει με ελέφαντες*, απολαμβάνοντας ση διαδρομή τη θέα των κήπων).

Amber fort

* Σύμφωνα με απόφαση της ινδικής κυβέρνησης σε σχέση με την ασφάλεια των ταξιδιωτών, έχει μειωθεί ο αριθμός ελεφάντων και επιβαινόντων σε αυτούς. Σε περίπτωση που λόγω συνθηκών (υψηλή ζέστη) δεν είναι εφικτή η ανάβαση με ελέφαντες, τότε αυτή θα πραγματοποιηθεί με jeep.

Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην Τζαϊπούρ, γνωστή και ως ΄Ροζ Πόλη.

Jaipur

Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο παλάτι του Μαχαραγιά, πρώην βασιλική κατοικία και νυν μουσείο (ένα τμήμα του). Μικρό μέρος του χρησιμοποιείται ακόμα από τη βασιλική οικογένεια. Εντυπωσιακή είναι και η συλλογή από όπλα που φιλοξενείται στο παλάτι.

Jaipur City Palace

Θα δούμε το Tal Mahal, χτισμένο το 18ο αιώνα, που βρίσκεται στη λίμνη Mansagar, παλάτι που προοριζόταν για το βασιλικό κυνήγι πάπιας.

Jal Mahal

Στη συνέχεια θα δούμε το αστεροσκοπείο Jantar Mantar, χτισμένο από τον επιστήμονα Sawai Jai Singh, το οποίο διαθέτει αξιοθαύμαστα και εξαιρετικά ακριβή εργαλεία μέτρησης του χρόνου και των ουράνιων σωμάτων, το πιο δημοφιλές από τα πέντε αστεροσκοπεία της Ινδίας, .

Jaipur - Jantar Mantar

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την εντυπωσιακή πρόσοψη Hawa Mahal, το ‘Παλάτι των Ανέμων’, που χτίστηκε έτσι ώστε οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν τις επίσημες παρελάσεις αλλά και την καθημερινή ζωή στο δρόμο χωρίς να φαίνονται απ’ έξω.

Jaipur, Hawa Mahal

Η σημερινή μας ξενάγηση θα καταλήξει στην τοπική αγορά Babu, όπου θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τα μαγαζιά, να κάνετε το απαραίτητο παζάρι τιμών με τους εμπόρους για τις αγορές σας και να αισθανθείτε τον παλμό της πόλης, που είναι ξακουστή για τα μεταξωτά υφάσματα και τα ξυλόγλυπτα ή μαρμάρινα έργα τέχνης.

Jaipur, Bapu Bazaar
Jaipur - shopping

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

Το βράδυ μεταφορά στο Niran Nawayan Palace, παλιό παλάτι που έχει μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο, για να παρακολουθήσουμε τους ‘Τσιγγάνους του Ρατζαστάν’, μια φαντασμαγορική μουσικοχορευτική παράσταση με φολκλορικούς ήχους και χορούς των τοπικών φυλών Τσιγγάνων του Ρατζαστάν (περιλαμβάνεται δείπνο σε μπουφέ).

Rajasthani folk dancers

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η μέρα – Κυριακή 22/12/19: Τζαϊπούρ – Τζοντπούρ (330 χλμ, 5-6 ώρες οδικώς)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με προορισμό την Τζοντπούρ, την αρχαιότερη πόλη του Ρατζαστάν, έναν ακόμα σταθμό των καραβανιών της ερήμου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία για να γνωρίσουμε την πόλη, που βρίσκεται τοποθετημένη στην άκρη της ερήμου Thar. Χτίστηκε το 1459 από τον Rao-Jodha, αρχηγό της φυλής των Rajput, που θεωρούσε πως ήταν ο απόγονος του Rama, του επικού ήρωα της Ramanaya.

Jodhpur, Mehrangar fort

Θα επισκεφθούμε το φρούριο Mehrangarh, ύψους 125 μέτρων, ένα από τα πιο εκπληκτικά φρούρια και οικοδόμημα μεγάλης αρχιτεκτονικής ομορφιάς. Αποτελείται από τέσσερις πύλες που προσεγγίζονται από περιελισσόμενους δρόμους.

Μέσα στο φρούριο υπάρχουν ορισμένα από τα πιο αξιοθαύμαστα παλάτια, με τα σκαλιστά τοιχώματα, τα κιγκλιδωτά παράθυρα και τα γοητευτικά ονόματα: Μoti-Mahal, Phool-Mahal, Sileh-Khana. Ακόμα υπάρχουν, κοντά σε μια από τις κεντρικές εισόδους, τα αποτυπώματα από τα χέρια των γυναικών που ρίχτηκαν «οικειοθελώς» στην πυρά.

Jodhpur, Moti Mahal Jodhpur, Moti Mahal

Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στα μνημεία Jaswant Thada, χτισμένα το 1899, ένα μείγμα από λευκούς μαρμάρινους τάφους μοναχών, αφιερωμένους στον μαχαραγιά Jaswant Singh II.

Jodhpur, Jaswant Thada

Θα δούμε και το παλάτι Umaid Bhawan, το μοναδικό παλάτι που χτίστηκε τον 20ο αιώνα σε περίοδο επιδημίας λιμού, το οποίο και παρέμεινε κλειστό λόγω απεργίας των εργατών.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.

5η μέρα – Δευτέρα 23/12/19: Τζοντπούρ – Τζαϊσαλμέρ (280 χλμ, 4-5 ώρες οδικώς)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Τζαϊσαλμέρ, το "κόσμημα της ερήμου". Είναι η δυτικότερη πόλη της Ινδίας και βρίσκεται στην καρδιά της Μεγάλης Ινδικής Ερήμου, πιο γνωστής με το όνομα "έρημος Ταρ". Η στρατηγική της θέση στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Ινδίας και Κεντρικής Ασίας έφερε ευημερία στην πόλη. Μέσα στα πανύψηλα τείχη της πόλης με τους 99 προμαχώνες βρίσκονται μεγαλόπρεπα κτίρια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

Jaisalmer lake

6η μέρα – Τρίτη 24/12/19: Τζαϊσαλμέρ (ξενάγηση πόλης & εορταστικό δείπνο)

Μετά το πρόγευμά μας, αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης-κάστρο χτισμένης πάνω σ' έναν λόφο με πανύψηλα οχυρωματικά τείχη που την καθιστούσαν απόρθητη μέχρι και τα χρόνια εκείνα όπου τα πιο προωθημένα όπλα ήταν οι λουμπάρδες και τα καριοφίλια. Μέσα στα τείχη ινδουιστικοί ναοί, περίτεχνα παλάτια μαχαραγιάδων, παλιές κατοικίες και αρχοντικά (havelis) εμπόρων και αστών με ποικίλες ζωγραφικές και ανάγλυφες διακοσμήσεις. Θα επισκεφθούμε το φρούριο λοιπόν, το Golden Fort που πήρε την ονομασία του εξαιτίας του χρώματος της πέτρας που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του από το βασιλιά Bhati Jaisal. Ξεκίνησε το 1255 μ.Χ και χρειάστηκαν επτά χρόνια για την ολοκλήρωσή του. Τα τείχη του περικλείουν το κέντρο της πόλης σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων.

Jaisalmer fort

Μέσα στο φρούριο υπάρχουν επτά τζαϊνιστικοί ναοί του 15ου και 16ου αιώνα με εξαιρετικό σκαλιστό εξωτερικό διάκοσμο, που θα θαυμάσουμε, όπως και τα αρχοντικά με τα περίτεχνα σκαλιστά μπαλκόνια (Havelis), όπως το Salim Singh Haveli, το Nathumal Haveli και το Patwon Haveli. Αρχαίο μεγαλείο αλλά και σταθμός για αυτούς που αγαπούν το σπάνιο και διαφορετικό.

Jaisalmer, haveli

Γύρω από το λόφο, στις ρίζες του, απλώνεται η μεταγενέστερη επέκταση της πόλης: λαϊκές συνοικίες με στενά δαιδαλώδη δρομάκια και, βεβαίως, το πολύχρωμο και πολύβουο παζάρι, που δίνει το σφυγμό της καθημερινής ζωής σε αυτό το σταυροδρόμι αιώνων και πολιτισμών.

Jaisalmer shopping Jaisalmer shopping
Jaisalmer shopping Jaisalmer traditional leather shoes

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ, θα απολαύσουμε το εορταστικό γκαλά στο εστιατόριο του ξενοδοχείου διαμονής μας. Διανυκτέρευση.

7η μέρα – Τετάρτη 25/12/19: Τζαϊσαλμέρ – Σαμ (luxury tented camp, βόλτα με καμήλες και φολκλορικό πρόγραμμα).

Thar desert

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Σαμ, το μέρος εκείνο της ερήμου όπου θα διανυκτερεύσουμε σε καταυλισμό με πολυτελείς σκηνές στην καρδιά της ερήμου. Αφού τακτοποιηθούμε στις σκηνές μας, μας περιμένει μια εξαιρετική εμπειρία -βόλτα στους αμμόλοφους με καμήλες, δίνοντάς μας την ευκαιρία να βιώσουμε κάτι από το μυστήριο και το απόκοσμο της ερήμου πριν επιστρέψουμε πίσω στον καταυλισμό μας.

Το βράδυ, θα απολαύσουμε το δείπνο μας συνοδεία παραδοσιακού φολκλορικού προγράμματος με μουσική και χορό.

Thar desert folkloric dance

Διανυκτέρευση στον καταυλισμό.

8η μέρα – Πέμπτη 26/12/19: Σαμ – Λούνι – χωριό Μπιισνόϊ (300 χλμ, 4-5 ώρες οδικώς)


Πρωινό γεύμα και αναχώρηση οδικώς για το Λούνι, ένα μικρό μαγευτικό χωριουδάκι 35 χιλιόμετρα από την Τζοντπούρ, γνωστό για τον ομώνυμο ποταμό που το διατρέχει αλλά και το φρούριο Chawna με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα του ψαμμόλιθου. Εδώ θα διανυκτερεύσουμε.

Luni, Chawna fort

Πρώτα όμως θα επισκεφθούμε το γειτονικό χωριό Μπισνόϊ, του οποίου οι κάτοικοι προτιμούν να κοιμηθούν χωρίς τροφή για να τρέφονται τα ζώα και είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να σώσουν τα δέντρα και τη φύση. Οι ξυλουργοί ποτέ δεν κόβουν τα δέντρα. Περιμένουν να ξεραθούν από μόνα τους ή να ξεριζωθούν κατά τη διάρκεια καταιγίδων. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την περιοχή και να γνωρίσουμε από κοντά τους κατοίκους, τα ήθη και έθιμά τους.

Bishnoi woman breastfeeding deer

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο & διανυκτέρευση.


9η μέρα – Παρασκευή 27/12/19: Λούνι – Ρανακπούρ- Ουνταϊπούρ (260 χλμ, 4-5 ώρες οδικώς)

Πρωινό γεύμα και αναχώρηση για Ουνταϊπούρ με καθ’ οδόν επίσκεψη στην Ρανακπούρ, μια πόλη γνωστή για τον εξαιρετικό ναό της, κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από κατάλευκο μάρμαρο, που θεωρείται ένας από τους εντυπωσιακότερους του είδους του για την περίπλοκη και εξαιρετική αρχιτεκτονική του. Στο σύμπλεγμα υπάρχουν πολλοί ναοί, μεταξύ των οποίων και ο ναός Chaumukha, που είναι αφιερωμένος στον Adinath, τον πρώτο Tirthankara των Τζαϊνιστών. Η κατασκευή του ναού είναι ιδιαίτερα σύνθετη. Διαθέτει τέσσερις διαφορετικές πόρτες που οδηγούν στην κύρια αίθουσα όπου είναι τοποθετημένη η εικόνα του Adinath.

Ranakpur
Ranakpur Ranakpur Jain temple

*** Η ξενάγηση στους Τζαϊνιστικούς ναούς στην Ρανακπούρ γίνεται με audio guide (ακουστικά) και η πληρωμή γίνεται απευθείας από τον κάθε συμμετέχοντα.

Συνεχίζουμε οδικώς για την "πόλη του Ουντάι", όπως είναι το όνομά της Ουνταϊπούρ. Ιδρύθηκε από τον μαχαραγιά Udai Singh ΙΙ το 1568 μ.Χ. Σύμφωνα με το μύθο, ο μαχαραγιάς συνάντησε έναν περιπλανώμενο γηραιό ασκητή που διαλογιζόταν σ΄έναν λόφο κοντά στη λίμνη Πίτσολα. Ο ασκητής τον συμβούλεψε να κτίσει την πρωτεύουσά του στην τοποθεσία αυτή για να είναι απόρθητη, καθώς η περιοχή περιβάλλεται από δάση, λίμνες και την οροσειρά Αραβάλι. Με σημαντική ιστορική διαδρομή, η Ουνταϊπούρ γνώρισε μέρες δόξας και ευημερίας κατά τον 16ο και 17ο αιώνα.

Udaipur, City Palace

Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο & διανυκτέρευση.

10η μέρα – Σάββατο 28/12/19: Ουνταϊπούρ (ξενάγηση πόλης & απογευματινή βαρκάδα στη λίμνη)


Πρωινό στο ξενοδοχείο. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων το Παλάτι της πόλης, το μεγαλύτερο κατοικημένο ακόμα σύμπλεγμα παλατιού, τον Ναό Τζαγκτίς (Jagdish) και τους κήπους Σαχελιόν (Sahelion Ki Bari), καθώς και τα γκατς (σκαλιά που οδηγούν στο νερό) της λίμνης.

Udaipur, Jagdish temple

 

Udaipur, Sahelion ki Bari

Στο παζάρι της πόλης κτυπά η καρδιά της πραγματικής Ινδίας: λαμπερά και εντυπωσιακά χρώματα, δυνατές μυρωδιές από κάθε λογής μπαχαρικά και φρούτα, αγελάδες, φωνές, λαϊκά ινδικά τραγούδια από φτηνά κασετόφωνα, μικροπωλητές, υπαίθρια εστιατόρια, γυναίκες που κουβαλούν τεράστιους μπόγους στο κεφάλι ή πλέκουν καλάθια από μπαμπού.

Udaipur shopping Udaipur - bangle shop

Η απογευματινή βαρκάδα μας στην πανέμορφη λίμνη θα μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τη γοητευτική αυτή πόλη.

Udaipur, City Palace and lake

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

11η μέρα – Κυριακή 29/12/19: Ουνταϊπούρ – πτήση για Βομβάη – αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο
Μετά το πρωινό γεύμα, χρόνος ελεύθερος ως την προγραμματισμένη ώρα μεταφοράς στο αεροδρόμιο για την πτήση προς Βομβάη.

Bombay

Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο διαμονής. Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

12η μέρα – Δευτέρα 30/12/19: Βομβάη – Αθήνα
Πολύ πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την επιβίβασή μας στην πτήση επιστροφής μέσω Μουσκάτ (Ομάν). Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ της ίδιας μέρας.

Rajasthan miniature

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Oman Air μέσω Μουσκάτ (Αθήνα – Τζαϊπούρ/Βομβάη-Αθήνα)
• Αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης με Air India /Vistara (ή άλλη τοπική εταιρεία) από Ουνταϊπούρ για Βομβάη
• Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων
• 9 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα 4* superior heritage & 5* ξενοδοχεία (στα ξενοδοχεία που αναφέρονται αναλυτικά πιο κάτω)
• 1 διανυκτέρευση σε κατασκήνωση πολυτελείας στην έρημο Ταρ
• Πακέτο μαθημάτων γιόγκα, διαλογισμού χοροθεραπείας με τη Λήδα Shantala
• Χώρος σε κάθε ξενοδοχείο για την πρακτική των μαθημάτων γιόγκα/ διαλογισμού
• Πρωινό και βραδινό γεύμα σε μπουφέ
• Φολκλορικό πρόγραμμα με βραδινό γεύμα σε heritage hotel με τους Τσιγγάνους του Ρατζαστάν στην Τζαϊπούρ στις 21/12/19 (αντί του δείπνου στο ξενοδοχείο)
• Εορταστικό Χριστουγεννιάτικο γεύμα-gala στο ξενοδοχείο διαμονής σας στις 24/12/19
• Φολκλορικό πρόγραμμα με τοπικούς χορούς και παραδοσιακή μουσική κατά την διάρκεια διαμονής στον καταυλισμό Exocit Camp στις 25/12/19
• Αποχαιρετιστήριο βραδινό γεύμα στο εστιατόριο Khyber στην Βομβάη στις 29/12/19
• Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις, περιηγήσεις δραστηριότητες με κλιματιζόμενο πούλμαν όπως αναλυτικά αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία (μονής εισόδου)
• Βόλτα με καμήλες στην έρημο Ταρ (κατά την διάρκεια διαμονής στον καταυλισμό)
• Τοπικός Αγγλόφωνος ξεναγός σε κάθε πόλη (μόνο audio guide με πληρωμή απευθείας από τους πελάτες στην ξενάγηση του Ranakpur Fort με τους Τζαϊνιστικούς ναούς)
• Φιλοδωρήματα για οδηγούς, βοηθούς, αχθοφόρους, αντιπροσώπους
• Ελληνόφωνος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Δεν περιλαμβάνονται

• Έξοδα έκδοσης βίζας Ινδίας (εκδίδεται ηλεκτρονικά με κόστος περίπου $50 –80 USD)
• Έξτρα γεύματα, ποτά, αναψυκτικά, εμφιαλωμένο νερό, ροφήματα
• Έξοδα προσωπικής φύσης, κλήσεις εξωτερικού, laundry service, κλπ.
• Ότι δεν αναφέρεται ως περιλαμβανόμενο

Πτήσεις

Διεθνείς τήσεις με Oman Air (μέσω Muscat)

(ώρες αναχώρησης και άφιξης τοπικές κάθε χώρας)
1 WY 194 20/12/2019 ATHMCT αναχώρηση:00:20 | άφιξη:07:30
2 WY 273 20/12/2019 MCTJAI αναχώρηση:08:50| άφιξη:13:00
3 WY 202 30/12/2019 ΒΟΜMCT αναχώρηση:07:40| άφιξη:09:00
4 WY 193 30/12/2019 MCTATH αναχώρηση:15:35 | άφιξη:19:50

Πτήση με Air India (Udaipur – Mumbai)
1 AI 644 29DEC UDRBOM ΑΝΑ/ΣΗ:16:20 ΆΦΙΞΗ:17:50
Σημείωση: Η κάθε αεροπορική εταιρεία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των δρομολογίων της χωρίς πρότερη ενημέρωση.

Προτεινόμενα ξενοδοχεία διαμονής

5* αστέρων & 4 * αστέρων Heritage


Τζαϊπούρ (2 νύχτες) Hilton (5*)
Τζοντπούρ (1 νύχτα) Indana Palace (Heritage)
Τζαϊσαλμέρ (2 νύχτες) Rang Mahal (Heritage) /
Σαμ (1 νύχτα) Exotic Camps (4*)
Λούνι (1 νύχτα) Fort Chanwa (Heritage)
Ουνταϊπούρ (2 νύχτες) Karoli Haveli (Heritage)
Βομβάη (1 νύχτα) Trident Bandra Kurla (5*)

Σημείωση: Στην περίπτωση που κάποια από τα ανωτέρω ξενοδοχεία 5 αστέρων ή/και 4 αστέρων heritage δεν είναι διαθέσιμα, άλλα εφάμιλλης ποιότητας και κατηγορίας θα επιβεβαιωθούν,

ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ και ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:

1. Τιμή οδοιπορικού προγράμματος σε 4 δόσεις: 2200 €
Τιμή οδοιπορικού προγράμματος (Σε 4 τραπεζικές δόσεις ή σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα)
Ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 2200 €
Επιβάρυνση μονόκλινου: 640 €

Σημείωση: Η τιμή είναι βασισμένη στα 20 άτομα συμμετοχές.
Στην περίπτωση μικρότερης συμμετοχής, δηλαδή 15-19 ατόμων, η εκδρομή δεν ακυρώνεται αλλά πραγματοποιείται με επιβάρυνση 120 € ανά άτομο.

Χρονοδιάγραμμα πληρωμών:
(σε επικοινωνία με το γραφείο Ayama retreats and Holidays - Βούλα Αικατερίνη)
• 1η προκαταβολή: 150 € έως 01/08 /19 για δήλωση συμμετοχής

• 2η προκαταβολή: 650 € έως 13/09/19
• 3η προκαταβολή: 650 € έως 25/10/19
• Εξόφληση πακέτου:750 € έως 06/12/19
(Συν 120 € στην περίπτωση συμμετοχής 15-19 ατόμων στο πρόγραμμα. Η επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου τακτοποιείται με την εξόφληση)


2. Τιμή διδασκαλίας : €150 την ημερομηνία της τελευταίας δόσης εξόφλησης πακέτου έως 6/12 (Πληρωτέα στο Shantom)

Σημειώσεις
• Για την πληρωμή με πιστωτική κάρτα θα πρέπει να επικοινωνεί ο κάθε συμμετέχων με το πρακτορείο Ayama για να ενημερώνεται αν η κάρτα του συμμετέχει στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και μπορεί να γίνει και χωρίς την παρουσία του (απομακρυσμένη συναλλαγή), με την προϋπόθεση ότι θα συμπληρώσει εξουσιοδότηση που θα του αποστείλει το πρακτορείο για την χρέωση της κάρτας του στο οποίο ο συμμετέχων θα την επιστρέψει υπογεγραμμένη.


Πολιτική ακυρωτικών
• Μεταξύ 01/08/19 και 13/09/19: 150 € ακυρωτικά
• Μεταξύ 14/09/19 και 25/10/19: 800 € ακυρωτικά
• Μεταξύ 26/10/19 και 06/12/19: 1450 € ακυρωτικά
• Μεταξύ 07/12/19 και 20/12/19: 100% ακυρωτικά

Σημαντικές Παρατηρήσεις
1. Οι προκαταβολές είναι non refundable (δεν επιστρέφονται χρήματα).

2. Όμως, ειδικά και κατ΄εξαίρεση στην περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας (νοσηλεία ή θάνατος του συμμετέχοντα ή συγγενικού προσώπου με αποδεικτικό από τον αντίστοιχο φορέα) κάποιος χρειαστεί να ακυρώσει, και μέχρι την ημερομηνία που θα εκδοθούν τα αεροπορικά εισιτήρια βρεθεί αντικαταστάτης, τότε επιστρέφεται στο ακέραιο (αυτές οι περιπτώσεις δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 2 στο σύνολο του γκρουπ)

3. Έγκυρες συμμετοχές θεωρούνται αυτές που αυτές με προκαταβολή για τη δέσμευση της συμμετοχής τους στο retreat.

4. Επίσης μέσω email είναι απαραίτητο όλα τα διαβατήρια να αποσταλούν τα οποία θα πρέπει να μην λήγουν στους επόμενους 6 μήνες από την ημέρα εισόδου στην Ινδία.

5. Η καταβολή χρημάτων ή/και η πληρωμή μέρους ή ολόκληρου το ποσού με πιστωτική κάρτα για συμμετοχή σας στο retreat συνεπάγεται ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και ότι αποδέχεστε πλήρως τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής στο ταξίδι και πως συμμορφώνεστε με αυτούς.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Για πληροφορίες, για το κλείσιμο θέσης και τις πληρωμές του ταξιδιού παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το πρακτορείο Ayama.
1. Ayama Retreats & Holidays: 'The Travel Tribe' Yoga & Wellness Retreats Division
Κρατίνου 11 (πλατεία Κοτζιά) Αθήνα 105 52
τηλ: 210-5248646, Φαξ: 210-5248683
info@ayamaretreats.com
www.ayamaretreats.com (υπό κατασκευήν)
https://www.facebook.com/ayamaretreats/

Για την πληρωμή της διδασκαλίας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Shantom.

2. Πολυχώρος Shantom: www.shantom.gr Τηλ: 210-6717529
Την καλοκαιρινή περίοδο δεν λειτουργεί. Η γραμματεία θα ανοίξει από 2 Σεπτεμβρίου.

Rajasthan man in turban

 
Τελευταία ενημέρωση της σελίδας: 12 Ιουλίου 2019