SHANTOM
Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι
(στάση ΜΕΤΡΟ "Χολαργός", γραμμή 3) τηλ. 210-6717529ΙΝΔΙΚΟ ΜΑΣΣΑΖ ΚΕΦΑΛΗΣ
 
Ατομικές συνεδρίες για χαλάρωση και ευεξία.
 

indian head massage

Τμήμα της αρχαίας ολιστικής παράδοσης Αγιουρβέδα, το ινδικό μασσάζ κεφαλής και ώμων στην Ινδία είναι μια οικογενειακή συνήθεια, καθώς ο ένας το κάνει στον άλλον.
Εκτελείται στο κεφάλι, το πρόσωπο, τους ώμους και το πάνω μέρος της πλάτης, όλα τα σημεία όπου τείνει να συσσωρεύεται η ένταση και το άγχος.  Παραδοσιακά, οι Ινδές χρησιμοποιούν φυσικά έλαια που έχουν θαυμάσιες καλλυντικές ιδιότητες διατηρώντας τα μαλλιά υγιή και λαμπερά. Όμως η θεραπεία αυτή μπορεί να γίνει και χωρίς λάδι εάν κάποιος δεν το θέλει, αφού και μόνο το μασάζ ωφελεί τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.
Το ινδικό μασσάζ κεφαλής όμως δεν σταματά εδώ, αλλά προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία του σώματος και του νου. Οι αυτοθεραπευτικές ικανότητες του σώματος και του νου είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας. Η πρόσβαση σε αυτό το εργαλείο είναι ευκολότερη κατά τη βαθιά χαλάρωση.
Οι σταθερές αλλά απαλές και ρυθμικές κινήσεις του ινδικού μασάζ κεφαλής χαλαρώνουν εντάσεις και άγχος, απαλύνουν πονοκεφάλους και πόνο στα μάτια, βελτιώνουν τη συγκέντρωση και επαναφέρουν τη ζωτικότητα. 
Όταν οι μύες της κεφαλής, του τραχήλου, της ωμικής ζώνης και του άνω τμήματος της πλάτης είναι χαλαροί,  τα αρνητικά συναισθήματα όπως άγχος, φόβος, θυμός, εκτονώνονται. Ο νους αποκτά ξανά την αρμονία του και συντονίζεται με ότι τον περιβάλει. Απαλλασσόμαστε από τη νοητική κόπωση και γενική κατάπτωση και πλημμυρίζουμε από ενθουσιασμό για τη ζωή.
Το ινδικό μασάζ κεφαλής είναι μια θαυμάσια θεραπευτική μέθοδος που μας αναζωογονεί και μας βοηθά να ανταποκριθούμε καλύτερα σε όλες τις σωματικές, διανοητικές και συναισθηματικές απαιτήσεις που έχει η καθημερινότητα ενός πολυάσχολου ανθρώπου. Γίνεται παντού, ακόμη και στο χώρο της δουλειάς, αφού ο θεραπευόμενος κάθεται σε καρέκλα και δεν χρειάζεται να βγάλει τα ρούχα του. Μπορεί να συνδυαστεί με πλήρες αγιουρβεδικό μασσάζ, για μια εμπειρία ολοκληρωμένη και μοναδική. ινδικό μασσάζ κεφαλής και ώμων

Ειρήνη Τελίδου

Κατέχει βαθειά γνώση της φυσιολογίας του σώματος και πολυετή εμπειρία. Έχει εργαστεί ως Τεχνολόγος Ακτινολόγος στα ακτινολογικά εργαστήρια του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιώς επί δεκαπέντε χρόνια με πείρα στις ακτινοσκοπήσεις ορθοπεδικών χειρουργικών επεμβάσεων.
Μετά από αυτή την εμπειρία αποφάσισε να σπουδάσει εναλλακτικές θεραπευτικές τεχνικές μασάζ και διαλογισμού ξεκινώντας ένα οδοιπορικό 10 χρόνων στην Ινδία όπου σπούδασε, μεταξύ άλλων, Αρχαίο Αγιουρβέδικο Μασάζ , Ινδικό μασάζ Κεφαλής (Shampissage) και Συστήματα Δακτυλοπιέσεων και Ρεφλεξολογιας ACS και Κρυσταλλοθεραπεία.
Στην Ελλάδα συνέχισε σπουδάζοντας Ayurvedic Full Body Massage με τη Αναμαντέβα, καθώς επίσης Χειροπρακτική και Παραδοσιακούς Τρόπους Αποτοξίνωσης με τη Μιλένα Βραχωρίτη και τη Μαρία Βαλμά (βεντούζες, αποτοξίνωση με τη μέθοδο του μελιού, νευροπιέσεις κ.α) και είναι σύμβουλος Θήτα Μεθόδου Θεραπείας για ψυχολογική και πνευματική υποστήριξη.
Είναι επίσης ζωγράφος και γραφίστας με πνευματική και επιστημονική θεματολογία και σύμβουλος Δημιουργικής Χρωματοθεραπείας και Διακόσμησης Πνευματικού Χώρου.

   


Τελευταία ενημέρωση της σελίδας: 25 Ιουλίου 2015