SHANTOM
Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι
(στάση ΜΕΤΡΟ "Χολαργός", γραμμή 3) τηλ. 210-6717529
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

για προχωρημένους και επαγγελματίες

ΜΕ ΤΗ ΘΡΥΛΙΚΗ MOROCCO


ΣΑΒΒΑΤΟ 28 και
ΚΥΡΙΑΚΗ 29
Οκτωβρίου 2006,
ώρα 16.00-22.00


Πολύ καλά νέα
για τις φίλες (και τους φίλους) του αυθεντικού αραβικού ανατολίτικου χορού! H θρυλική Morocco, μιά από τις σπουδαιότερες δασκάλες raqs sharqi παγκοσμίως, πετάει από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα για λίγες μέρες και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας, στο Shantom, σε ένα 11 ωρο σεμινάριο ανατολίτικου στις 28 και 29 Οκτωβρίου2006! Ειδικές τιμές για όποιον κλείσει τη θέση του νωρίς!

Ένας "θρύλος" στην πόρτα μας

Πολλοί από εμάς, αν μπορούσαν, ευχαρίστως θα ταξίδευαν στο εξωτερικό για να έχουν την ευκαιρία να πάρουν μαθήματα από τη διεθνώς γνωστή Morocco είτε στη Νέα Υόρκη, στην Αίγυπτο ή στην Ευρώπη, σε μιά από τις πολυάριθμες περιοδείες σε όλο τον κόσμο. Και τώρα, μιά σπάνια ευκαιρία να την έχουμε δίπλα μας! Όσοι πάρουν μέρος στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στο αυθεντικό αιγυπτιακό στυλ ανατολίτικου χορού, δουλεύοντας με μιά δασκάλα που φημίζεται για την έρευνα που έχει κάνει στις τέσσερεις γωνιές του αραβικού κόσμου αναζητώντας τις ρίζες του χορού.
Πέρα από την άψογη τεχνική της, τις τεράστιες γνώσεις της (πρόκειται αληθινά για κινητή εγκυκλοπαίδεια του ανατολίτικου χορού!)και την απόλυτα κατανοητή για εμάς τους δυτικούς διδασκαλία της, είναι διάσημη για την ευχάριστη, ζεστή προσωπικότητά της, το χιούμορ και τη "μανία" της να διαλύει αυταπάτες και μύθους που έχουν συσσωρευτεί στη Δύση σε σχέση με την πολιτιστική πραγματικότητα του χορού αυτού. Δεν θα την πιάσετε να κάνει "αμερικανιές", και οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι την έχουν ανακυρήξει "πρέσβειρα" της πιό αυθεντικής εκδοχής της τέχνης του χορού.

Μας νοιάζει η ποιότητα

Το σεμινάριο απευθύνεται σε προχωρημένους και σε επαγγελματίες. Ο καθένας, ανάλογα με το επίπεδό του, θα βρεί κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον να προσθέσει στις ικανότητές του: όσο πιό υψηλό το επίπεδο, τόσα περισσότερα θα πάρουν.
Αν έχετε πίσω σας λιγότερα από 2-3 χρόνια μαθημάτων με σταθερή και σοβαρή ενασχόληση, σας παρακαλούμε μη λάβετε μέρος, γιατί ούτε εσείς θα ευχαριστηθείτε ούτε οι υπόλοιποι. Μην απορήσετε και μη μας παρεξηγήσετε εάν σας ρωτήσουμε, την ώρα της εγγρφής σας, για το "παρελθόν" σας στον ανατολίτικο χορό.
Αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να διασφαλίσουμε κάποιο επίπεδο, και κάποια ελάχιστη ομοιομορφία στους συμμετέχοντες. Δεν θέλουμε να χαραμίσουμε το χρόνο της προσκεκλημένης μας καθηγήτριας και ούτε το δικό σας, διοργανώνοντας ένα από εκείνα τα σεμινάρια που είναι "ανοιχτά για όλους" όπου οι αρχάριες αγχώνονται προσπαθώντας μάταια να ακολουθήσουν, η δασκάλα προσαρμόζει το επίπεδο του σεμιναρίου προς τα κάτω εξηγώντας το Α-Β του χορού ενώ οι επαγγελματίες βαριούνται, έτσι ώστε κανείς δεν κερδίζει τίποτα - και όλες νοιώθουν πως πέταξαν τα χρήματά τους. Ξέρουμε πως περιορίζοντας τη γκάμα συμμετεχόντων περικόπτουμε τις εισπράξεις, όμως θέλουμε εκείνες (-οι) που θα έρθουν να νοιώσουν πως πραγματικά ωφελήθηκαν!
Για τον ίδιο λόγο, βάζουμε όριο στον αριθμό των μαθητών: παρ'όλο που η αίθουσά μας είναι μεγάλη (85 τ.μ.), δεν θα εγγράψουμε περισσότερα από 22 άτομα, για να εξασφαλίσουμε αρκετό ζωτικό χώρο και προσωπική προσοχή στον καθένα. Και πάλι, η ποιότητα είναι αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο. Διοργανώνοντας αυτό το σεμινάριο, στόχος μας δεν είναι το κέρδος αλλά η προσφορά - να βάλουμε ένα λιθαράκι στην αναβάθμιση του τόσο παρεξηγημένου αυτού χορού, που στην Ελλάδα έχει συχνά ατυχήσει από χαμηλής ποιότητας εκπροσώπους και από λάτρεις που, παρά την καλή τους θέληση, τον υποβαθμίζουν κι αυτοί λόγω άγνοιας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006
16.00-18.30 χορογραφία με ζήλια 
18.30-19.00 διάλειμμα 
19.00-22.00 γρήγορη χορογραφία 
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006
16.00-18.30 αργή χορογραφία  
18.30-19.00 διάλειμμα 
19.00-22.00 χορογραφία με μπαστούνι 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ανατολίτικος χορός αυθεντικού αιγυπτιακού στυλ (raqs sharqi), μέσα από τέσσερα διαφορετικά κομμάτια: ένα με ζήλια (sagat) στα οποία η Morocco θεωρείται αδιαμφισβήτητη αυθεντία, ένα ζωηρό και κεφάτο, ένα αργό, ρομαντικό με συνοδεία βιολιού που, όπως λέει η ίδια, πάντα καθηλώνει τους θεατές όπου κι αν το χόρεψε και τέλος ένας φολκλορικός χορός με μπαστούνι (raqs el assaya). Η μουσική είναι διαλεγμένη για την ποιότητά της (όχι συνθεσάϊζερ, όχι ντίσκο!), και τα βήματα-συνδυασμοί βημάτων (combinations) θα διδαχθούν αυθύπαρκτα, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αργότερα στις δικές σας, προσωπικές χορογραφίες. Όποιος γνωρίζει τη Morocco μπορεί να είναι σίγουρος πως το σεμινάριό της είναι πολύ παραπάνω από εκμάθηση τεχνικής, και διανθίζεται με μιά πλούσια δόση ανεκτίμητων πληροφοριών για την αραβική κουλτούρα, τις ρίζες του χορού και χίλια δυό άλλα, πάντα με το αμίμητο χιούμορ και την υπέροχη ζεστασιά της.
Θα υπάρχουν ημίωρα διαλείμματα ανάμεσα στα δύο μέρη της κάθε ημέρας. Προσφέρουμε τσάϊ, καφέ και χυμό, μπορείτε να φέρετε κάποιο ελαφρύ σνακ για να φάτε. Όλα αυτά, στο δεύτερο όροφο (γραμματεία-σαλόνι), όχι στην αίθουσα διδασκαλίας.
Το Σάββατο φέρτε μαζί τα ζήλια σας. Προτιμήστε τα ζήλια με δύο σχισμές και όχι εκείνα με τη μία τρύπα, και προτιμήστε πλακέ φαρδύ λάστιχο, που μπορείτε είτε να ράψετε είτε να στερεώσετε με μιά παραμανίτσα απ’έξω (ο κόμπος στη μέσα μεριά αλλοιώνει τον ήχο).

Και πάλι σας παρακαλούμε: ΟΧΙ ΑΡΧΑΡΙΕΣ! Χρειάζεται να έχετε βασικές γνώσεις του πώς να παίζετε, έστω και απλούς ρυθμούς, στα ζήλια.
Την Κυριακή εννοείται πως χρειάζεται να έχετε μαζί σας μπαστούνι – αν δεν βρείτε στα πολλά αραβικά καταστήματα της Αθήνας, μπορείτε να παραγγείλετε στο διαδίκτυο.

Το σεμινάριο ΘΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ. Το ξέρουμε πως όλοι το λένε αυτό και στο τέλος δεν γίνεται, αλλά εμείς το εννοούμε! Κάποιες επαγγελματίες πρέπει να φύγουν μετά για να βρίσκονται στο μαγαζί όπου δουλεύουν, και δεν είναι σωστό να χάσουν ώρα από το σεμινάριο εξ αιτίας κάποιων αργοπορημένων. Γι'αυτό παρακαλούμε να είστε εδώ μισή ώρα νωρίτερα για να αλλάξετε κλπ...

Στο τέλος, εκτός από πιστοποιητικό παρακολούθησης, θα πάρετε τρία πολύ χρήσιμα βοηθήματα:

-τη μουσική των κομματιών που μάθατε σε CD,
-τους στίχους των τραγουδιών μεταφρασμένους (για να ξέρετε τι χορεύετε) ΚΑΙ
-την περιγραφή των χορογραφιών, για να βοηθήσει τη μνήμη σας όταν γυρίσετε σπίτι

ΚΟΣΤΟΣ

Παρά το υψηλό κόστος διοργάνωσης, πιστεύοντας πως προσφέρουμε κάτι πραγματικά πολύτιμο σε όσους αγαπούν το χορό, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τις τιμές στα συνηθισμένα επίπεδα σεμιναρίων. Για να διευκολύνουμε όσους δυσκολεύονται, δίνουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε το σεμινάριο τμηματικά (αν και το "πλήρες πακέτο" φυσικά συμφέρει πολύ περισσότερο), και προσφέρουμε έκπτωση για όποιον εξοφλήσει έγκαιρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
(πληρωμή από Σάββ. 21 Οκτωβρίου έως τη μέρα του σεμιναρίου)
Όλο το σεμινάριο
€170  
Μόνον μία μέρα
€95 κερδίστε €30 παίρνοντας και τις δύο μέρες
Τρείς ώρες
€ 55  
Δυόμιση ώρες
€45 κερδίστε €5 παίρνοντας ολόκληρη τη μέρα
ΕΓΚΑΙΡΑ
(πληρωμή από Δευτ. 2 Οκτωβρίου έως Παρ. 20 Οκτωβρίου)
Όλο το σεμινάριο
€150 ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ: μόνον €13,64 την ώρα!
Μόνον μία μέρα
€85 Κερδίστε €20 παίρνοντας και τις δύο μέρες
Τρείς ώρες
€50  
Δυόμιση ώρες
€40 Κερδίστε €5 παίρνοντας ολόκληρη τη μέρα

Πληροφορίες-προεγγραφή στη γραμματεία του Shantom, Δευτέρα ώς Παρασκευή 10.00-14.00 και 15.00-21.00 (προτιμήστε τις πρωινές ώρες), με μήνυμα στον τηλεφωνητή και φυσικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η MOROCCO...

Δείτε το βιογραφικό της στα αγγλικά εδώ
 

Αρχική Λήδα Shantala | Σύντομο Bιογραφικό | Χοροθέατρο | Ταξίδια | Αρχική Shantom | Γιόγκα | Iνδικός χορός
Χοροθεραπεία |
Ενοικίαση αιθουσών | Τα ΝΕΑ μας | Μαθήματα | Εβδομαδιαίο πρόγραμμα| Σεμινάρια |
Εναλλακτικές θεραπείες| Εκδηλώσεις | Οδηγίες πρόσβασης | Sitemap | Credits | Home


Τελευταία ενημέρωση της σελίδας:19 Οκτωβρίου 2006