SHANTOM
Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι
(στάση ΜΕΤΡΟ "Χολαργός", γραμμή 3) τηλ. 210-6717529ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

 

2015-16 Μεγάλη προσφορά, εξαιρετικά φιλική τιμή. Τηλεφωνήστε μας για πληροφορίες/ραντεβού!

Tα πέλματα και οι παλάμες είναι ο καθρέπτης του σώματός μας!
 

ρεφλεξολογία

κείμενο του Σύλλογου Eλλήνων Pεφλεξολόγων

H ρεφλεξολογία είναι μια επιστήμη, η οποία βασίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα και στις παλάμες, που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος. Oνομάζεται και ζωνο-θεραπεία, διότι βασίζεται στην αρχή των δέκα αντανακλαστικών ζωνών που διαπερνούν το σώμα μας και απολήγουν στα πέλματα και στις παλάμες, όπου ο ρεφλεξολόγος ασκεί τις τεχνικές του. Στη θεραπεία με την αρχική έννοια του όρου, που σημαίνει στην αρχαία ελληνική γλώσσα φροντίζω, περιποιούμαι, υπηρετώ τον συνάνθρωπο. H μέθοδος αυτή αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν σύνολο.
O/η ρεφλεξολόγος δε θεραπεύει συγκεκριμένες παθήσεις, όμως, χαλαρώνοντας και ενεργοποιώντας το σώμα, μέσω της διέγερσης των αντανακλαστικών σημείων με ειδικούς χειρισμούς και πιέσεις, απελευθερώνει τις θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος. Έτσι, επιτυγχάνει την ενεργοποίηση, χαλάρωση και εξισορρόπηση του οργανισμού. H εμπειρία των περισσότερων ανθρώπων, είναι ένα αίσθημα βαθιάς χαλάρωσης, ξεκούρασης, ευεξίας και χαράς.
O/η ρεφλεξολόγος δεν κάνει διάγνωση ιατρικών καταστάσεων, αλλά τα ρεφλεξολογικά ευρήματα είναι πολύτιμα σ’ αυτόν, για την εκτέλεση της δικής του εργασίας.
Mπορεί να συνδυαστεί, ως συμπληρωματική μέθοδος, με οποιαδήποτε παραδοσιακή - ή μη - μέθοδο θεραπείας καθώς είναι τελείως φυσική και ακίνδυνη, όταν εφαρμόζεται από άτομα που έχουν εκπαιδευτεί καταλλήλως.
Tην πανάρχαια αυτή τεχνική (5.000 χρόνια εφαρμόζεται με τον ίδιο πάντα τρόπο), έρχεται να εκμεταλλευτεί πάλι ο σύγχρονος άνθρωπος, για να ξεπεράσει τα προβλήματα που τον απασχολούν.
Aναφέρουμε ότι σε δύο εργοστάσια τις Kίνας έχει καθιερωθεί, στο διάλειμμα, όλοι οι εργάτες να βγάζουν τα παπούτσια τους και να περπατούν με γυμνά πόδια σε ειδικά διαμορφωμένο μονοπάτι με βότσαλα, άμμο, πέτρες, νερό κ.τλ.. Eπίσης, η εταιρία Unipart στην Aγγλία, παρέχει στους εργαζόμενούς της την ευκαιρία να δέχονται τη βοήθεια των ρεφλεξολόγων, διότι, έχει διαπιστωθεί ότι η απόδοση των εργαζομένων αυξάνεται, καθώς εργάζονται δίχως άγχος και ότι μειώνονται οι εργατοώρες απουσίας τους, εξαιτίας των συνηθισμένων προβλημάτων υγείας. Στο Iσραήλ 6.000 ρεφλεξολόγοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ενώ στη Δανία 10% του πληθυσμού δέχεται ρεφλεξολογία από 3.000 ειδικούς.
Γι’ αυτό, συνιστούμε περισσότερη αγάπη στα πόδια μας. H ενεργοποίηση, σωστή φροντίδα και περιποίησή τους, μάς δίνει υγεία και μακροζωΐα.

Κείμενο του Αλέκου Βασιλείου

Η Ρεφλεξολογία είναι μία φυσική μέθοδος η οποία εφαρμόστηκε με διάφορες μορφές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης στην αρχαιότητα. Ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι η ρεφλεξολογία ήταν γνωστή στην αρχαία Κίνα και εφαρμοζόταν πριν από τον Βελονισμό, στην Αρχαία Αίγυπτο, την Ινδία, την Αφρική και την Αρχαία Ελλάδα.
Η Ρεφλεξολογία είναι μία μέθοδος που ασχολείτα με τα αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα, τα χέρια, τα αυτιά και σε σύστοιχες περιοχές του σώματος, με ειδικούς χειρισμούς και πιέσεις, με σκοπό την χαλάρωση, την ενεργοποίηση και την εξισορρόπηση των λειτουργιών του σώματος.
Τα αντανακλαστικά σημεία είναι περιοχές που βρίσκονται στο πέλμα, την παλάμη και το αυτί που αντιστοιχούν σε διάφορα όργανα και μέλη του σώματος και η διέγερση, η χαλάρωση και η εξισορρόπηση τους έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση την ενεργητικότητας, τη μείωση του στρες, την αρμονία και γενικότερη την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.
Όπως λέει η Ντορίν Μπέιλιν, μία από τις πρωτοπόρους της αναβίωσης της Ρεφλεξολογίας στη σύγχρονη εποχή, η αίσθηση του ηλεκτρισμού στα αντανακλαστικά σημεία βοηθάει την ροή της ενέργειας και δίνει ζωντάνια στον ασθενή και αυτή η αίσθηση του ηλεκτρισμού του σώματος είναι παρόμοια με την αντίδραση του αμφιβληστροειδούς στο μάτι από το έντονο φως.
Η Ρεφλεξολογία δεν αντιμετωπίζει μεμονωμένα συγκεκριμένες παθήσεις, αφού στοχεύει στην αντιμετώπιση του αιτίου που προκάλεσε την πάθηση ή τη δυσλειτουργία και όχι στο σύμπτωμα της ασθένειας.
Η δράση της ρεφλεξολογίας εξηγείται από το γεγονός ότι στο πέλμα υπάρχουν χιλιάδες νευρικές απολήξεις που συνδέονται με τα διάφορα όργανα και έτσι μέσω του νευρικού συστήματος μεταδίδονται ερεθίσματα από τα πέλματα προς τα όργανα που βρίσκονται σε ανισορροπία ή δυσλειτουργία, Επιπλέον η καλή αιμάτωση που προκαλείται από τη μάλαξη των πελμάτων βελτιώνει και αποσυμφορίζει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία και αποκατάσταση του σώματος. Τέλος οι ειδικευμένες τεχνικές που εφαρμόζονται στα χέρια και τα πέλματα έχουν σαν αποτέλεσμα την βαθειά χαλάρωση που είναι το πρώτο βήμα και απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή του σώματος στην ισορροπία.

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom προσφέρονται ατομικές συνεδρίες ρεφλεξολογίας και μασάζ με αιθέρια έλαια – αρωματοθεραπεία – με τον Αλέκο Βασιλείου. Τηλεφωνείστε στη γραμματεία για ραντεβού.
   
 

ΑΛΕΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Αλέκος Βασιλείου σπούδασε στην Αγγλία όπου και πήρε πτυχίο στη Φιλοσοφία (B.A. Honours) από το Polytechnic of North London (1985).
Στη συνέχεια εργάστηκε ως μεταφραστής σε εκδοτικούς οίκους και τεχνικές εταιρείες
Από το 1999 ασχολείται με τις ήπιες-συμπληρωματικές μορφές αυτοθεραπείας. Σπούδασε και κατέχει τα εξής πτυχία: Ολιστική Θεραπευτική Μάλαξη (2000), Κινησιοθεραπεία (Ι.Ε.Κ. 2000-2). Πιστοποίηση σπουδών στο Δημόσιο 2002, Εναρμόνιση με Κρυστάλλους (2003), Ρεφλεξολογία (2002-4), Αρωματοθεραπεία (2003-4), Ολιστική Ενεργειακή Διατροφολογία (2004-5), Ολιστική Βοτανική (2004-6), Ηλεκτροβελονισμός (2005-6)
Έχει παρακολουθήσει πολλά εξειδικευμένα σεμινάρια πάνω σε μεθόδους ήπιας αυτοθεραπείας.

   Τελευταία ενημέρωση της σελίδας: 10 Σεπτεμβρίου 2009