SHANTOM
Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι
(στάση ΜΕΤΡΟ "Χολαργός", γραμμή 3) τηλ. 210-6717529ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

(βασισμένη στο Wing Chun Kung Fu)

 


«Η ήττα είναι νοητική στάση. Κανείς δεν μπορεί να ηττηθεί έως ότου αποδεχτεί την ήττα ως πραγματικότητα» Bruce Lee

Η γυναίκα σήμερα έχει ελευθερία όσο ποτέ άλλοτε και μεγάλο πεδίο δράσης, ωστόσο έχουν πολλαπλασιαστεί και οι κίνδυνοι - τόσο στο δρόμο όσο μέσα στον εργασιακό χώρο, ακόμη και στο σπίτι της. Είναι λοιπόν απαραίτητο για κάθε γυναίκα να κατέχει τον τρόπο για προστατέψει τον εαυτό της από επιθέσεις.
Μην περιμένετε να γίνει το κακό. Η κρίσιμη στιγμή, εάν ποτέ συμβεί, πρέπει να σας βρει έτοιμες.

Απαραίτητες σε κάθε γυναίκα οι τεχνικές αυτοάμυνας

Στο Shantom θα μάθετε όλο το φάσμα της αυτοπροστασίας: ψυχολογική προετοιμασία, τεχνικές αναγνώρισης κινδύνου και άμεσης διαφυγής, τεχνικές αποκλιμάκωσης και απεμπλοκής από πιθανά βίαιες και επικίνδυνες καταστάσεις, χρήση γλώσσας του σώματος και φρασεολογίας, καθώς και βασικές τεχνικές αυτοάμυνας, ώστε οι εκπαιδευόμενες να δημιουργήσουν μυική μνήμη για αντανακλαστικές κινήσεις. Σημαντικό κομμάτι του μαθήματος αφορά τη διαχείριση της ψυχολογίας σε στρεσογόνες καταστάσεις. Παράλληλα, εφ’όσον χρειάζεται, γίνονται προτάσεις γενικότερης εκγύμνασης.

Το μάθημα απευθύνεται σε γυναίκες κάθε ηλικίας, ανεξάρτητα από σωματότυπο και φυσική κατάσταση.
Σκοπός του είναι να εμφυσήσει αυτοπεποίθηση ώστε να μη δημιουργείται πανικός, αλλά να μπορεί η γυναίκα να έχει επίγνωση των καταστάσεων και να μπορεί να τις αποφύγει ή να τις διαχειριστεί κατά περίπτωση με τον καλύτερο τρόπο. Ip Man

Το σύστημα αυτό, που δημιουργήθηκε από το Γιάννη Επιτροπιάδη, βασίζεται στο Γουιν Τσουν Κουνγκ Φου, τη μοναδική πολεμική τέχνη που δημιουργήθηκε από γυναίκα, την βουδίστρια μοναχή Νιγκ Μούι (Ng Mui), στα τέλη του 18ου αιώνα. Η Νιγκ Μούι το δίδαξε στην Γιμ Γουίν Τσουν (Yim Wing Chun) που ανέπτυξε και βελτίωσε το σύστημα και το μετέδωσε σε άλλους. Ο πιο φημισμένος εκπρόσωπος της τέχνης του Γουιν Τσουν ήταν ο μυθικός Ιπ Μαν, δάσκαλος του Μπρους Λι. Αυτό που το κάνει ιδιαίτερα κατάλληλο για γυναίκες είναι το γεγονός ότι βασίζεται περισσότερο στο μοχλικό παρά στο μυικό σύστημα του σώματος, στη δύναμη.


Ο Γιάννης Επιτροπιάδης σε μια επίδειξη τεχνικών αυτοάμυνας

Γιάννης Επιτροπιάδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από ηλικία 15 ετών ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες.
Κατέχει τον τίτλο του εκπαιδευτή στο Wing Tsun (Wing Chun) Kung Fu και είναι πιστοποιημένος στην ΙCΑΤ (Integrated Combative Arts Training) ως εκπαιδευτής RMA (Reality Martial Arts).
Είναι ο ιδρυτής της μεθόδου WT/ RMA Concepts που είναι η προσαρμογή/εφαρμογή της τέχνης του Γουινγκ Τσουν σε πραγματικές καταστάσεις που μπορεί να συναντήσει κανείς στην καθημερινή του ζωή.

 

ΜΕΡΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΜΕΣΩ ΓΟΥΙΝΓΚ ΤΣΟΥΝ

Φυσικά τα παρακάτω βίντεο δεν αντικατοπτρίζουν ακριβώς το σύστημα που διδάσκεται στο Shantom. Είναι απλώς για να πάρετε μια ιδέα.

Επίσης, μη νομίζετε πως είναι απλό να εμπεδώσετε τεχνικές αυτοάμυνα απλώς βλέποντας ένα βίντεο: χρειάζεται συνεχής εξάσκηση για να γίνουν απόλυτα κτήμα σας και να μπορέσετε να τις βάλετε σε εφαρμογή σε κατάσταση στρες ή πανικού.

 

   

 


Τελευταία ενημέρωση της σελίδας: 31 Ιουλίου 2018