SHANTOM
Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι
(στάση ΜΕΤΡΟ Χολαργός, γραμμή 3) τηλ. 210-6717529ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
εναλλακτικές θεραπείες

ατομικές συνεδρίες με ραντεβού
- εισαγωγικά σεμινάρια


Ο όρος "εναλλακτικές θεραπείες" δεν μας αρέσει. Εναλλακτικές σε σχέση με τι;
Την επίσημη, σύγχρονη ιατρική; Όταν, στις μέρες μας, βλέπουμε όλο και περισσότερο έννοιες όπως η ολιστική αντιμετώπιση του ανθρώπου αλλά και η ψυχοσωματική ρίζα πολλών μικρών ή και πιό σοβαρών ασθενειών να εντάσσονται στο λεξιλόγιο και τον τρόπο σκέψης των "κλασικών" γιατρών;
Εξ άλλου, το "εναλλακτικό" είναι για πολλούς συνώνυμο του "δευτερεύον", κάτι στο οποίο απευθυνόμαστε είτε από περιέργεια, είτε αποκλειστικά για μικρές ενοχλήσεις, είτε ως λύση απελπισίας όταν πλέον έχουμε δοκιμάσει μάταια τα πάντα και η κλασική ιατρική σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Παρ'όλους αυτούς τους ενδοιασμούς, χρησιμοποιούμε τον όρο, επειδή είναι άμεσα αντιληπτός στο κοινό. Θεωρούμε πως οι τρόποι αυτοί αντιμετώπισης της υγείας, της ευεξίας και της ασθένειας, πολλοί εκ των οποίων δοκιμασμένοι με επιτυχία εδώ και αιώνες αξίζουν μιά θέση στον πολιτισμό μας. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι οι μόνοι ιδανικοί για κάθε περίπτωση, ιδίως όταν πρόκειται για κάτι οξύ που χρήζει επείγουσας αντιμετώπισης. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο θεραπευόμενο, που στην περίπτωση σοβαρών παθήσεων πρέπει να κάνει τις επιλογές του με σύνεση,ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά της κάθε θεραπευτικής μεθόδου.
Στο Shantom φιλοξενούνται πολλά διαφορετικά είδη "εναλλακτικών θεραπειών", είτε σε μορφή μορφή ατομικών συνεδριών είτε, καμιά φορά, σε μορφή εισαγωγικών σεμιναρίων.


Ατομικές συνεδρίες με ραντεβού


 

Μασσάζ αρωματοθεραπείας

 


Ατομικές συνεδρίες που συνδυάζουν το κλασικό μασσάζ με τα αιθέρια έλαια, για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ευεξία.


 

Ρεφλεξολογία

 


Ολιστική μέθοδος αντιμετώπισης ψυχοσωματικών προβλημάτων μέσα από πίεση και μασάζ των ποδιών σε συγκεκριμένα σημεία που αντιστοιχούν σε όργανα και συστήματα του οργανισμού.


 

Shiatsu

 


Ιαπωνική μέθοδος πρόληψης και αποκατάστασης που ακολουθεί τη θεωρία και πράξη του κινέζικου βελονισμού και εφαρμόζεται με την πίεση των δακτύλων.


 

Thai Yoga Massage

 

Aρχαία θεραπευτική τέχνη με ρίζες στην Yoga, την αγιουρβεδική ιατρική και την βουδιστική πνευματική πρακτική. Συνδυάζει μαλακές πιέσεις, ρυθμικό μασάζ, απαλές συστροφές και παθητικές ασκήσεις διατάσεων από τη Yoga.


 

Ινδικό μασσάζ κεφαλής και ώμων

 


Ινδικής προέλευσης εξασκείται περισσότερο από 1.000 χρόνια ανακουφίζοντας το σώμα από τη συσσωρευμένη ένταση και το άγχος της καθημερινότητας.
 

Rejuvance

 


Φυσική και αποτελεσματική μέθοδος αναζωογόνησης του προσώπου. Όταν απελευθερώνεται η μυϊκή ένταση και αποκαθίσταται ο μυϊκός τόνος, οι ρυτίδες μαλακώνουν, λεπταίνουν, το πρόσωπο ανασηκώνεται και ξαναβρίσκει το φυσικό του σχήμα.


 

Αγιουρβεδικό μασσάζ

 

Το αγιουρβεδικό μασσάζ έχει προέλευση την Ινδία και είναι από τα αρχαιότερα στον κόσμο. Προσφέρει χαλάρωση, αποτοξίνωση, βελτίωση της κυκλοφορίας, ενεργειακή εξισορρόπηση. .


 
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Αρχική εναλλακτικών θεραπειών (ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ)
Mασσάζ αρωματοθεραπείας
Ρεφλεξολογία
Shiatsu
Thai Yoga Massage
Αγιουρβεδικό μασσάζ
Ινδικό μασσάζ κεφαλής και ώμων
Rejuvance
 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 

Σχετικά με τα σεμινάρια, είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε τα εξής:
είναι ευνόητο οτι δεν είναι δυνατόν κανείς να λάβει μιά πλήρη εκπαίδευση μέσα σε ένα ή και πέντε Σαββατοκύριακα. Έτσι, τα σεμινάρια αυτά έχουν την έννοια μιάς εισαγωγής στο θέμα, με τα βασικά στοιχεία της θεωρίας και ενδεχομένως εκμάθηση ορισμένων εφαρμογών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία για τον εαυτό μας, την οικογένεια και τους φίλους μας, όχι για να βάλει μιά πινακίδα έξω από την πόρτα του και να αυτοχρισθεί "θεραπευτής"...

Σημειώστε επίσης οτι
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΔΟ!
Για να δείτε ποιά υπάρχουν κάθε χρονιά, συμβουλευτείτε το πρόγραμμα σεμιναρίων της περιόδου για ημερομηνίες και άλλες λεπτομέρειες.

 Τελευταία ενημέρωση της σελίδας: 25 Ιουλίου 2015