Σ 'ε

SHANTOM
Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι
(στάση ΜΕΤΡΟ "Χολαργός", γραμμή 3) τηλ. 210-6717529Προσφερόμενα μαθήματα*

 
Γιόγκα. Το αυθεντικό ολιστικό σύστημα Patanjali yoga
 

Σύστημα βιοχαλαρωτικών ασκήσεων που τονώνουν τον οργανισμό και το σώμα ισχυροποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Συνδυάζοντας την κίνηση με την αναπνοή, η γιόγκα αναπτύσσει τη θέληση, την εμπιστοσύνη στον εαυτό και την εσωτερική πνευματική δύναμη. Ο διαλογισμός, απαραίτητο και αναπόσπαστο κομμάτι της γιόγκα, παρέχει στον ασκούμενο τη μέθοδο να ελέγχει το νου του, οδηγώντας τον σε ηρεμία και πληρότητα. Ιδιαίτερα ευεργετική για την εγκυμοσύνη, για την τρίτη ηλικία, για άνδρες,εφήβους, αθλητές, καλλιτέχνες.

Το 2018-19 και ειδικό τμήμα γιόγκα για παιδιά!

  Χοροκινητική έκφραση: τέχνη και θεραπεία
 

Οι συνεδρίες χοροθεραπείας προσφέρουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα μέσω της ελεύθερης αυτοσχεδιαστικής κίνησης του χορού και της τέχνης να εξερευνήσουν και να απελευθερώσουν τα κινητικά τους πρότυπα. Στόχος των ομάδων αυτών είναι η έκφραση, η αυτογνωσία, η καλλιέργεια νέων δυνατοτήτων κίνησης, νέων τρόπων επικοινωνίας και η διεύρυνση της προσωπικότητας μέσα από χαρά, δύναμη και αισιοδοξία.


  Μέθοδος Pilates mat (χωρίς όργανα)
 

Συνδυάζει ποικιλία ασκήσεων με συγκεκριμένη αναπνοή για τη σωστή εκγύμναση του σώματος. Αναπτύσσει τον έλεγχο του νου και του σώματος, την αρμονική κατανομή της ενέργειας, προσφέροντας μυϊκή δύναμη και ελαστικότητα.

  ΝΙΑ - Alternative dance fitness
 

Oλιστική πρακτική κίνησης, που συνδυάζει στοιχεία από πολεμικές τέχνες και χορό με τεχνικές χαλάρωσης.

  Χορός
 

bharatanatyam Ινδικός κλασικός χορός Μπάρατα Νάτυαμ
Αρχαίος θεραπευτικός χορός υψηλής αισθητικής που συνδυάζει χορό, μουσική και θέατρο. Παντρεύει το ρυθμό και τη χορευτική δυναμική με τη μελωδία και την ποιητική γλώσσα των χεριών - mudras - σε συνδυασμό με την έκφραση του προσώπου. Ένας ολιστικός χορός που αγγίζει την ψυχή αναπλάθοντας μύθους και διαχρονικά σύμβολα.


Το Shantom είναι η μοναδική επαγγελματική σχολή ινδικής χορευτικής τέχνης στην Ελλάδα που οδηγεί μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα διδακταίας ύλης, τα αρχάρια βήματα του μαθητή, στο επαγγελματικό επίπεδο του χορευτή.

Ανατολίτικος χορός
Μεσογειακός χορός γονιμότητας με ρίζες που χάνονται βαθιά στο χρόνο, ύμνος στη δύναμη και τη σαγήνη της Θεάς Μητέρας, προτείνει τρόπους δυναμικής έκφρασης της θηλυκής ενέργειας μέσα από τη χαρά του ρυθμού. Διδάσκεται ο αυθεντικός αραβικός (αιγυπτιακός) χορός, με χρήση πέπλου, φιγούρες με σπαθί, κεριά, μπαστούνι και ζίλια (ορειχάλκινα κύμβαλα).
Afrocontemporary fusion dance
Με εργαλεία της αφρικάνικης κουλτούρας - όπως το άνοιγμα του στέρνου και της λεκάνης, η γείωση μέσω των γυμνών πελμάτων, ο ρυθμός-, μαζί με εργαλεία της δυτικής κουλτούρας - όπως ο σύγχρονος χορός και ο αυτοσχεδιασμός, το παιχνίδι - , θα εξερευνήσουμε την ρίζα της εσωτερικής μας κίνησης, με στόχο να αποδομήσουμε κάθε τεχνική, φτάνοντας στην πρωτόγονη κίνηση, την ελεύθερη κίνηση.

Εναέριος ακροβατικός χορός
Τολμήστε! Ώς τώρα το βλέπατε μόνον στις παραστάσεις του Cirque du Soleil, τώρα μπορείτε να το δοκιμάσετε. Χορός κρεμασμένοι από την οροφή. Σκέτη μαγεία!

Εκφραστικός χορός της Ισιδώρας Ντάνκαν
Ένας χορός της χαράς, της ελευθερίας, της ομορφιάς, χωρίς περιορισμούς. Μια ολοκληρωμένη μέθοδος που καλλιεργεί σώμα, ψυχή και πνεύμα, ενθαρρύνει τη φυσική, ανεπιτήδευτη κίνηση, τη μουσικότητα και τη δημιουργικότητα.

  Πολεμικές τέχνες
  kung fu
  • Kung Fu
    Κινέζικη πολεμική τέχνη που αποσκοπεί στην εσωτερική καλλιέργεια μέσω της εναρμόνισης σώματος-νου. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει από τεχνικής πλευράς τα ταό, φόρμες ή αλλιώς πολεμικοί χοροί,τις τεχνικές αυτοάμυνας, τα ακροβατικά και τα όπλα, από ενεργειακής πλευράς τις βασικές αρχές ταοϊστικής και βουδιστικής θεραπευτικής, και από πνευματική άποψη, τις θεμελιώδεις αρχές τις φιλοσοφίας του Ζεν.
  • T'ai Chi Chuan (Yang style)
    «Χορός των αντιθέτων», «τεχνική μακροβιότητας», «διαλογισμός σε κίνηση»: μια ήπια πολεμική τέχνη που τα ίχνη της χάνονται στους θρύλους των ιερών βουνών WoDan στην Κίνα. Σωματική και πνευματική άσκηση που όχι μόνον διατηρεί το σώμα υγιές, αλλά αποτελεί πρακτική αυτογνωσίας οδηγώντας στην αυτοσυγκέντρωση και το διαλογισμό.
  • Σπαθασκία
    Παλαιά, ευγενής και σπάνια πολεμική τέχνη οδηγεί στο δρόμο των ιπποτών. Σύστημα παραδοσιακών τεχνικών σπαθασκίας, αλλά και άοπλης πάλης, από το Μεσαίωνα ώς το 19ο αιώνα, βασισμένο στα αυθεντικά εγχειρίδια των μεγάλων Γερμανών και Ιταλών δασκάλων του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης αλλά και των αξιωματικών του στρατού. Κατάλληλο για κάθε φύλο και ηλικία.

  Moυσική - Μογγολικό λαρυγγικό τραγούδι αρμονικών
 

Αυτός ο τρόπος τραγουδιού χρησιμοποιεί τη δόνηση για να εξυψώσει την ενέργεια και να βελτιώσει τη ροή της. Εξισορροπεί το γιν και το γιανγκ και τις λειτουργίες των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου. Οι τεχνικές του ανοίγουν, δυναμώνουν και ελευθερώνουν τη φωνή.

 

Για το πρόγραμμα της χρονιάς, συμβουλευτείτε τη σελίδα Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Μαθημάτων.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του ShantomΤελευταία ενημέρωση της σελίδας: 25 Νοεμβρίου 2018