SHANTOM
Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala
Τριπόλεως 35Α , 152 31 Κ. Χαλάνδρι
τηλ. 210-6717529ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ - ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ


Bρισκόμαστε γωνία Τριπόλεως 35Α και Ευβοίας στο Κάτω Χαλάνδρι, πίσω από την Αγ. Βαρβάρα (Εθν. Αντιστάσεως / Ηρώων Πολυτεχνείου) πολύ κοντά στη Μεσογείων (στο ύψος της 5ης στάσης Χολαργού) και 5 λεπτά από τη στάση μετρό "Χολαργός" (γραμμή 3)
Για όσους παίρνουν το μετρό: Γωνία Μεσογείων και Ηρώων Πολυτεχνείου υπάρχει η στάση του μετρό ΧΟΛΑΡΓΟΣ της γραμμής 3, πέντε λεπτά με τα πόδια από μας. Επιλέγουμε την έξοδο "Προς Αθήνα", που μας βγάζει κατευθείαν στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Μόλις βγαίνουμε, η Μεσογείων είναι δεξιά μας. Εμείς όμως πηγαίνουμε αριστερά, λίγα μέτρα, και το πρώτο στενό δεξιά είναι η Τριπόλεως (στη γωνία είναι ένα κτίριο με λευκές κολώνες). Το 35Α είναι στο τέλος του μικρού αυτού δρόμου, γωνία Ευβοίας.

Εδώ έχουμε έναν μικρό χάρτη google:


Εναλλακτικά, ακολουθήστε τις αναλυτικές οδηγίες παρακάτω.

- ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ

Με αυτοκίνητο/μοτοσυκλέτα - μέσω Κηφισίας-Αγίας Βαρβάρας:

Στρίβουμε στο πράσινο γυάλινο κτίριο προς Αγ. Βαρβάρα, Εθν. Αντιστάσεως, 1ο φανάρι λοξά δεξιά (Vodafone) Τζαβέλλα, περνάμε τη διασταύρωση με την Αποστολοπούλου (Σκλαβενίτης), στρίβουμε στον 5ο δρόμο αριστερά, Μεγαλουπόλεως (οι προηγούμενοι δύο είναι Περικλέους και Ναυπλίου. Αριστερά στην Ηρώων Πολυτεχνείου και αμέσως δεξιά Τριπόλεως. Χάρτης εδώ.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ:

Αν έρχεστε απ'το Φάρο Ψυχικού, απ'το Ψυχικό, απ'το Νέο Ψυχικό, ή αν από Κηφισίας μπήκατε στην Αγγέλου Σικελιανού, τότε σας συμφέρει όταν φθάσετε στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας, να πάρετε τη Γρ. Ξενοπούλου. Αν μπήκατε από το Φάρο, η Ξενοπούλου είναι ο δρόμος απέναντι ίσια μπρός σας. Αν μπήκατε από Αγγέλου Σικελιανού, τότε είναι ο πρώτος δεξιά. Η Ξενοπούλου βγαίνει στη Μεσογείων, κι έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εύκολο τρόπο: από Μεσογείων, μετά την Εθνική Άμυνα, πιάνουμε αριστερή λωρίδα και το 2ο φανάρι που στρίβει αριστερά είναι Ηρώων Πολυτεχνείου (στη γωνία απ'τη μια είναι το πάρκινγκ του μετρό στάση Χολαργός, απ'την άλλη ταξιδιωτικό γραφείο Tsokas Travel). Πρώτο στενό δεξιά Τριπόλεως, και το Shantom είναι στο τέρμα του δρόμου, γωνία Ευβοίας. Αυτός είναι ο πιό εύκολος τρόπος για όποιον δεν γνωρίζει τα στενά και δεν θέλει να μπλέξει. Χάρτης ΕΔΩ

Παραλλαγή αυτού του τρόπου είναι, από την πλατεία Αγίας Σοφίας, κάνουμε κυκλικά το γύρο της πλατείας και αμέσως μετά την εκκλησία δεξιά Αγγέλου Σικελιανού. Είμαστε πίσω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σύντομα φθάνουμε σε ένα μεγάλο φανάρι, όπου στρίβουμε δεξιά στη Δημοκρατίας (πάλι είναι ο τοίχος του Υπ. Εθνικής Άμυνας). Αυτή μας βγάζει Μεσογείων. Έ, από κει πιά ξέρετε!

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ:
Αν για κάποιο λόγο σας βολεύει να έρθετε από 25ης Μαρτίου-Αποστολοπούλου, τότε ο 3ος δρόμος μετά το φανάρι της Τζαβέλλα, δεξιά, είναι η Ηρώων Πολυτεχνείου. Από εκεί παλιότερα ερχόμασταν στο Shantom, αφού η Τριπόλεως είναι η τελευταία πάροδος αριστερά πριν τη Μεσογείων. Όμως, παρ'όλο που το μεγαλύτερο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου είναι ακόμα διπλής κατευθύνσεως, πρόσφατα μονοδρομήθηκε το τελευταίο τμήμα της λίγο πριν τη Μεσογείων. Σ'αυτή την περίπτωση, παίρνουμε την Ηρώων Πολυτεχνείου αλλά πρέπει να στρίψουμε αριστερά στην Ιθώμης (οι προηγούμενοι δύο δρόμοι αριστερά ήταν Κεφαλληνίας και Περικλέους), 2ο δεξιά Ηπείρου, 2ο δεξιά Σοφοκλή Βενιζέλου, υποχρεωτικά δεξιά (αρχίζετε να ψάχνετε για πάρκινγκ, έχουμε φθάσει σχεδόν), 2ο αριστερά (ΜΕΤΑ την πινακίδα που λέει "προς λεωφ. Μεσογείων") Ευβοίας και στην 1η γωνία είναι το Shantom. Χάρτης εδώ. Αυτός ο τρόπος δεν είναι ο πιό εύκολος, όταν όμως τον μάθετε δεν θα έχετε πρόβλημα.

Συγκοινωνία από βόρεια προάστεια:

404

ΑΠΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΣΤ. ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑΣ - ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΚατεβαίνουμε στάση Τριπόλεως στην Ηρώων Πολυτεχνείου ή στάση Τζαβέλλα.

Διαδρομή από αφετηρία: Σταθμός Εθνικής Άμυνας - Μεσογείων - Ηρώων Πολυτεχνείου - Ιθώμης - Χίου - Σοφοκλή Βενιζέλου - Σαρανταπόρου - Αριστοφάνους - Παπανικολή - Δουκ.Πλακεντίας - Μεταμορφώσεως - Σταθμός Χαλάνδρι.

Διαδρομή από τέρμα:

Προσοχή, η στάση εδώ δεν είναι στην Ηρώων Πολυτεχνείου αλλά στη Τζαβέλλα (2η παράλληλη της Ηρώων Πολυτεχνείου προς την Αθήνα).

Σταθμός μετρό Χαλάνδρι - Δουκ. Πλακεντίας - Ολύμπου - Έβρου - ελικώνος -Θησέως - Δαναΐδων - Ψαρών - Σοφοκλή Βενιζέλου - Χίου - Περικλέους - Τζαβέλλα -Μεσογείων - Παράδρομος Μεσογείων - Σταθμός Εθνικής Άμυνας.
447  

ΑΠΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Κατεβαίνουμε στην οδό Δουκ. Πλακεντίας (στάση Σκρά, ή Μελιγαλά στην αντίθετη διαδρομή), περπατάμε ώς το σταθμό μετρό "Χαλάνδρι", παίρνουμε το μετρό (γραμμή 3) ώς τη στάση "Χολαργός"

405   ΑΠΟ ΜΕΛΙΣΣΙΑ

ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ

Από Μελίσσια, κατεβαίνουμε στο σταθμό μετρό "Χαλάνδρι", παίρνουμε το μετρό ώς τη στάση "Χολαργός".

402
-

ΑΠΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ

ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ
Κατεβαίνουμε Στάση 1η Αποστολοπούλου. Παίρνουμε την Ηρώων Πολυτεχνείου και την ακολουθούμε σχεδόν ώς τη Μεσογείων (έχει αρκετό περπάτημα). Τελευταίο στενό αριστερά, Τριπόλεως.

450
 

ΑΠΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ - Ν. ΠΕΝΤΕΛΗ.

Κατεβαίνουμε Δουκ. Πλακεντίας, παίρνουμε το μετρό από το Σταθμό Χαλάνδρι, με κατεύθυνση προς Αθήνα, και κατεβαίνουμε στάση Χολαργός. Αν έχουμε όρεξη για περπάτημα (16-20 λεπτά) κατεβαίνουμε στη στάση Σοφοκλή Βενιζέλου (επί της Παπανικολή) και από εκεί περπατάμε όλη τη Σοφοκλή Βενιζέλου. Τελευταίο στενό αριστερά πριν το τέρμα της είναι η Ευβοίας.

418
-

ΑΠΟ ΧΟΛΑΡΓΟ

ΣΤ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ - ΣΧΟΛ. ΧΟΛΑΡΓΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ).

Αν μένετε στο Χολαργό αλλά κάπως πιο μακριά, μπορείτε να πάρετε αυτό το λεωφορείο και να κατεβείτε στη στάση Πλατεία Φανερωμένης. Από εκεί, κατηφορίζετε τη Φανερωμένης, διασχίζετε τη Μεσογείων, πάτε λίγο προς τα πάνω (κατεύθυνση Αγ Παρασκευή), μπαίνετε Βοιωτίας, αμέσως λοξά αριστερά Ευβοίας, και βρίσκετε το Shantom στη γωνία Τριπόλεως. Είναι συνολικά 600 μέτρα, 7 λεπτά περπάτημα.

 

ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ - μέσω λεωφ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Με αυτοκίνητο

Αυτή η διαδρομή συμφέρει εάν ερχόμαστε από Σύνταγμα, Συγγρού, Ηλιούπολη, Παγκράτι, Αμπελόκηπους, αλλά και από τους παραθαλάσσιους δήμους π.χ. Γλυφάδα, Φάληρο κτλ. Αν έρχεστε από Βουλιαγμένης, φυσικά θα πάρετε τον περιφερειακό Αλίμου-Κατεχάκη και από εκεί θα στρίψετε Μεσογείων δεξιά.

Παίρνουμε τη Μεσογείων με κατεύθυνση προς Αγία Παρασκευή.

Μετά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κρατάμε αριστερή πορεία, στο 2ο φανάρι που στρίβει αριστερά (αριστερά έχει στάση μετρό και Tsokas Travel, δεξιά έχει“Bodyline”, πινακίδα "Α' είσοδος Χαλανδρίου), στρίβουμε Ηρώων Πολυτεχνείου και 1ο στενό δεξιά Τριπόλεως. Το 35Α είναι στο τέλος του δρόμου, γωνία Ευβοίας.

Με συγκοινωνία

Εάν είστε κοντά σε σταθμό μετρό, εννοείται πως είναι ο πιο γρήγορος τρόπος. Πάρτε τη γραμμή 3 με κατεύθυνση προς Δουκ.Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, και κατεβείτε στη στάση Χολαργός (βγαίνοντας από την έξοδο "προς Αθήνα").
Αν προτιμάτε το λεωφορείο, μας κάνουν όσα πηγαίνουν προς Χολαργό/Αγ. Παρασκευή από Μεσογείων.


Α5
-
ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- ΑΝΘΟΥΣΑ = 5η στάση Χολαργού/Φανερωμένη
Β5
-

ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ-ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ-ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ5η στάση Χολαργού/Φανερωμένη

416
-

ΣΤ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)


ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ - μέσω Λεωφ. Κηφισίας

με αυτοκίνητο - από Αγγ. Σικελιανού ή Φάρο ή Αγ. Βαρβάρα

Εάν ανεβαίνουμε την Κηφισίας, συμφέρει να μπούμε μέσα από το Νέο Ψυχικό, για να αποφύγουμε την κίνηση. Πρέπει όμως να γνωρίζετε τη Σικελιανού. Μετά την Κατεχάκη, παίρνουμε το δεξί μέρος της Κηφισίας και μετράμε 4ος δεξιά. Είναι λοξός δρόμος, μεταξύ ίσια και δεξιά. Πάμε λοιπόν!

Ανοιχτή στροφή δεξιά προς Αγγέλου Σικελιανού.
Περνάμε από μια κυκλική διασταύρωση (εκκλησία Αγ. Σοφίας) και συνεχίζουμε ίσια μπρός. Δηλ. αμέσως μετά την εκκλησία στρίβουμε, είναι η συνέχεια της Σικελιανού. Περνάμε πίσω από το Υπ. Εθνικής Άμυνας. Στροφή δεξιά στη Λεωφ. Δημοκρατίας. Στροφή αριστερά στην 25ης Μαρτίου. Ο δρόμος συνεχίζεται με άλλο όνομα, Ιωάννου Αποστολόπουλου. Στο φανάρι του Σκλαβενίτη στρίβουμε δεξιά Τζαβέλλα. Ο 5ος αριστερά Μεγαλοπόλεως, που τελειώνει στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Εκεί κάνουμε αριστερά και αμέσως δεξιά Τριπόλεως (στη γωνία λευκό κτίριο με κολώνες). Το Shantom είναι τέρμα Τριπόλεως.

Εναλλακτικά, μόλις φθάσουμε στην πλατεία Αγίας Σοφίας, παίρνουμε την πρώτη έξοδο δεξιά (Ξενοπούλου) που μας βγάζει Μεσογείων, και στρίβουμε αριστερά. Μετά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (που είναι η λεωφ. Δημοκρατίας), 2ο φανάρι που στρίβει αριστερά (Ηρώων Πολυτεχνείου) και 1ο στενό δεξιά Τριπόλεως. Το Shantom είναι στο τέρμα του δρόμου.

Εναλλακτικά, αν χάσετε τη Σικελιανού (ή αν βρίσκεστε πιο ψηλά, π.χ. Ψυχικό), μπορείτε να μπείτε

- από το Φάρο Ψυχικού, δηλ. στρίβουμε δεξιά στο Α-Β Βασιλόπουλος. Ο δρόμος αυτός (Δημ.Βασιλείου) θα σας οδηγήσει πάλι κατευθείαν στην πλατεία Αγ. Σοφίας, απ'όπου θα πάρετε, αμέσως μετά την εκκλησία, τη συνέχεια της Σικελιανού.

- από Αγία Βαρβάρα. Στρίβουμε στο πράσινο γυάλινο κτίριο προς Αγ. Βαρβάρα, Εθν. Αντιστάσεως, 1ο φανάρι λοξά δεξιά (Vodafone) Τζαβέλλα, κι έπειτα ακολουθήστε τις οδηγίες παραπάνω, ή πηγαίνετε στο πάνω μέρος αυτής της σελίδας, "Από Κηφισιά με αυτοκίνητο", όπου θα δείτε και σχετικούς χάρτες.

ΑΠΟ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΤΕΡΜΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ-ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ - ΓΑΛΑΤΣΙ

Με αυτοκίνητο - μέσω λεωφ. Γαλατσίου

από Άνω Πατήσια ή και κοντά στο τέρμα της Αχαρνών, στους Αγ. Αναργύρους κλπ...

Από Άνω Κυψέλη, ή από Άνω Πατήσια/Αγίας Λαύρας, πάρτε τη λεωφόρο Γαλατσίου, που συνεχίζεται ως Πρωτοπαπαδάκη. Στο τέρμα του δρόμου είναι η μεγάλη διασταύρωση. Δεξιά πάει για Αττικό Άλσος και Κατεχάκη, αριστερά πάει για Ψυχικό. Εμείς όμως συνεχίζουμε ευθεία εμπρός, ανηφορικό δρομάκι (αν βρέχει, ή είμαστε με μηχανάκι, ίσως καλύτερα να πάρουμε αριστερά το μεγάλο δρόμο κι ας κάνει κύκλο. Θα μας βγάλει ακριβώς στο ίδιο σημείο).

Στη διασταύρωση, κάνουμε ελάχιστα αριστερά δεξιά, για να συνεχίσουμε την κατηφόρα. Λέγεται τώρα 28ης Οκτωβρίου. Συναντάμε κυκλική πλατειούλα και συνεχίζουμε ευθεία. Τώρα έχει κάποια μαγαζιά, δεξιά μας φούρνος Απολλώνιον κλπ. Στο τέρμα του δρόμου φανάρι αριστερά (δεν μπορεί κανείς να πάει και αλλού)Δάφνης. Στο τέρμα του δρόμου έχει τριγωνική μικρή πλατειούλα. Εκεί στρίβουμε δεξιά Κοντολέοντος, τέταρτο αριστερά Εμμανουήλ Τσακώνα. Αυτή μας βγάζει στην κυκλική πλατεία Αγ. Γεωργίου. 2η δεξιά 25ης Μαρτίου, που θα μας βγάλει στην Κηφισίας, στο Φάρο Ψυχικού. Όλο ευθεία, περνάμε το Α-Β Βασιλόπουλος. 1ο λοξά αριστερά Ψυχάρη, 5ος αριστερά Ευρώτα, 2ος δεξιά Λεωφόρος Δημοκρατίας.

Από εδώ, είτε φθάνουμε ώς τη Μεσογείων, στρίβουμε αριστερά, κι έπειτα, στο 2ο φανάρι που στρίβει αριστερά (Ηρώων Πολυτεχνείου, είναι η γωνία του μετρό Χολαργός) και 1ο δεξιά Τριπόλεως,

είτε στρίβουμε αριστερά στο μεγάλο φανάρι 25ης Μαρτίου. Προχωράμε. Αλλάζει όνομα, λέγεται Αποστολοπούλου (δεν θα το καταλάβουμε καν). Θα συναντήσετε ένα μεγάλο Σκλαβενίτη. Εκεί, στο φανάρι, στρίβουμε δεξιά Τζαβέλλα. Στον 5ο δρόμο αριστερά, Μεγαλουπόλεως (οι προηγούμενοι δύο είναι Περικλέους και Ναυπλίου. Χάρτης εδώ. Η Μεγαλουπόλεως τελειώνει στην Ηρώων Πολυτεχνείου, αναγκαστικά αριστερά για λίγα μέτρα, και 1ο στενό δεξιά είναι η Τριπόλεως.

Με αυτοκίνητο, από Περιφερειακό

από πλατεία Κυψέλης

Εναλλακτική διαδρομή χωρίς να περάσουμε από τη Γαλατσίου, από Περιφερειακό. Συστήνεται για έμπειρους, που ξέρουν την περιοχή ή για περιπετειώδεις.

Από πλατεία Κυψέλης, ανοιχτή στροφή δεξιά προς Βελβενδούς, 4ος δεξιά Δελβίνου, 8ος αριστερά Κρέσνας, 1ος δεξιά Οστρόβου. Στη διχάλα, στροφή αριστερά στη Βριλησσού. Συνεχίζουμε προς Κων/νου Περρίκου. Στο σταυροδρόμι, στρίβουμε ελαφρώς δεξιά Μπακού (όχι τον εντελώς δεξιά δρόμο) Στην τριχάλα, επιλέγουμε Ανοιχτή στροφή δεξιά προς Χατζόπουλου. Όπως πάει ο δρόμος, συνεχίζεται ως Συνταγματάρχου Γεωργούλα. Στο τέρμα του στρίβει αριστερά (δεν υπάρχει άλλη επιλογή) και γίνεται Σταύρου. Αυτή μας βγάζει στην Κηφισίας. Τυπικά στρίβουμε για λίγο δεξιά Μουσών, και έπειτα αριστερά Λεωφ. Κηφισίας (κατεύθυνση προς Κηφισιά).

Εδώ έχουμε τρείς επιλογές. Από Αγία Βαρβάρα, από Κατεχάκη/Μεσογείων ή από Σικελιανού.

Αγία Βαρβάρα
Στο πράσινο γυάλινο κτίριο, στροφή δεξιά στην Εθνικής Αντίστασης. Αμέσως στρίβουμε δεξιά στη Τζαβέλλα (στη γωνία είναι η Vodafone). Στο φανάρι του Σκλαβενίτη προχωρούμε ίσια μπρός, και
στον 5ο δρόμο αριστερά, Μεγαλουπόλεως (οι προηγούμενοι δύο είναι Περικλέους και Ναυπλίου. Χάρτης εδώ Η Μεγαλουπόλεως τελειώνει στην Ηρώων Πολυτεχνείου, αναγκαστικά αριστερά, και 1ο στενό δεξιά είναι η Τριπόλεως.

Μεσογείων
όταν διασχίζουμε την Κηφισίας, πάμε κατευθείαν Κατεχάκη, Μεσογείων, και έπειτα είναι πανεύκολο: αριστερά στη στάση μετρό Χολαργός (Ηρώων Πολυτεχνείου) και 1ο στενό δεξιά Τριπόλεως.

Σικελιανού

Με το που θα μπούμε στην Κηφισίας (δεν είμαστε στην κεντρική αλλά στην δεξιά λουρίδα), μετά από πολύ λίγο, μπαίνουμε λοξά δεξιά στην Αγγέλου Σικελιανού και πάμε μέσα από το Νέο Ψυχικό, αποφεύγοντας για ένα διάστημα τους μεγάλους δρόμους. Αυτή είναι κατά τη γνώμη μας η προτιμότερη διαδρομή. Ανοιχτή στροφή δεξιά προς Αγγέλου Σικελιανού. Περνάμε από κυκλική πλατεία Αγ. Σοφίας. Αμέσως μετά την εκκλησία, στροφή δεξιά, είναι η συνέχεια της Αγγέλου. Σικελιανού. Περνάμε ξυστά από το πίσω μέρος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στο τέρμα του δρόμου, στροφή δεξιά στη Λεωφ. Δημοκρατίας.

Από εδώ έχουμε δύο επιλογές:

Η πιο εύκολη είναι να συνεχίσουμε ώς τη Μεσογείων, μετά να στρίψουμε αριστερά στο 2ο φανάρι που στρίβει αριστερά (μετά την Ηλεκτρονική Αθηνών, στη γωνία είναι το μετρό "Χολαργός") Ηρώων Πολυτεχνείου, και 1ο δεξιά Τριπόλεως.

Αν δεν θέλουμε να χωθούμε στην κίνηση της Μεσογείων, αφού στρίψαμε Δημοκρατίας. 2ος δρόμος αριστερά (μεγάλο φανάρι) στην 25ης Μαρτίου Ο ίδιος δρόμος σε λίγο αλλάζει όνομα και γίνεται Ιωάννου Αποστολόπουλου. Στο Σκλαβενίτη έχει φανάρι και στρίβουμε δεξιά στη Τζαβέλλα. Στον 5ο δρόμο αριστερά, Μεγαλουπόλεως (οι προηγούμενοι δύο είναι Περικλέους και Ναυπλίου. Χάρτης εδώ. Η Μεγαλουπόλεως τελειώνει στην Ηρώων Πολυτεχνείου, αναγκαστικά αριστερά, και 1ο στενό δεξιά είναι η Τριπόλεως.

Αυτή η διαδρομή είναι 6,2 χλμ. Ανάλογα με την ώρα, μπορεί να σας πάρει από 12 λεπτά έως περίπου 20, ανάλογα με την κίνηση.

Με συγκοινωνία

Από πλατεία Κυψέλης, ή από το Γαλάτσι
036

ΣΤ.ΚΑΤΕΧΑΚΗ-ΣΤ.ΠΑΝΟΡΜΟΥ-ΓΑΛΑΤΣΙ-ΚΥΨΕΛΗ (ΚΥΚΛ.) Κατεβείτε στη στάση Σταθμός Πανόρμου και πάρτε το μετρό γραμμή 3 (κατεύθυνση Αεροδρόμιο) ώς τη στάση Χολαργός. Από εκεί είναι 300 μέτρα (4 λεπτά) ώς το Shantom. Συνολικά θα σας πάρει 45-50 λεπτά ανάλογα με την κίνηση.

Από Άνω Πατήσια ή Γαλατσίου
444

λεωφορείο ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΓΑΛΑΤΣΙ - ΣΤ. ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ). Κατεβαίνετε στο σταθμό Χαλάνδρι και παίρνετε το μετρό 3 (κατεύθυνση Σύνταγμα) κατεβαίνοντας στάση Χολαργού.
Βέβαια αν είστε Άνω Πατήσια μπορείτε να πάρετε τον ηλεκτρικό (γραμμή 1) κάνοντας όμως δύο αλλαγές: πλατεία Αττικής όπου παίρνετε τη γραμμή 2, έπειτα κατεβαίνετε Σύνταγμα για να πάρετε τη γραμμή 3. Μπορεί τελικά από άποψη χρόνου να μη συμφέρει. Εξαρτάται από την κίνηση.

Από Νέα Φιλαδέλφεια
3

(τρόλλεϋ) κατεβαίνουμε στάση Σύνταγμα κι από εκεί το μετρό (γραμμή 3) κατεβαίνοντας στάση "Χολαργός".

ΑΠΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Αν είστε Πατησίων ή Αχαρνών αλλά πιο κοντά στο κέντρο παρά στα Άνω Πατήσια, σας συμφέρει να έρθετε από Αλεξάνδρας.

Με αυτοκίνητο

από Αλεξάνδρας αριστερά Κηφισίας, δεξιά στη Σικελιανού (μετά την Κατεχάκη, είναι ο 2ος δρόμος) και πάτε μέσω Νέου Ψυχικού.

ή:

από Αλεξάνδρας, δεξιά Κηφισίας στο μικρούτσικο δρομάκι πριν τη μεγάλη διασταύρωση, για να πάτε αμέσως αριστερά να πάρετε τη Μεσογείων. Από εκεί είναι πανεύκολο. Στο ύψος του μετρό Χολαργός, στρίβουμε αριστερά Ηρώων Πολυτεχνείου, 1ος δεξιά Τριπόλεως. Αυτή είναι η προτιμότερη διαδρομή

Με συγκοινωνία

Από Άνω Πατήσια, Πατησίων, Αλεξάνδρας.
14

τρόλλεϋ (ΠΛ. ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ - Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ)

Κατεβαίνουμε στάση Αμπελόκηποι, παίρνουμε το μετρό γραμμή 3 (κατεύθυνση Αεροδρόμιο) ώς τη στάση Χολαργός. Από εκεί είναι 300 μέτρα (4 λεπτά) ώς το Shantom. Επιλέγουμε έξοδο "Προς Αθήνα". Με το που βγαίνουμε από το μετρό αριστερά και αμέσως δεξιά.

Από Άνω Πατήσια-Λαμπρινή ή οπουδήποτε στην Πατησίων
5

τρόλλεϋ ΛΑΜΠΡΙΝΗ - ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ. Στο Σύνταγμα παίρνουμε το μετρό, γραμμή 3 και κατεβαίνουμε στάση "Χολαργός" ως άνω.

Από Σταθμό Λαρίσης - Πατησίων - και από οποιοδήποτε ύψος στην Αλεξάνδρας
Β5
λεωφορείο (ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ-ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ-ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ). Κατεβαίνουμε 5η στάση Χολαργού/Φανερωμένη. Όποιος βιάζεται μπορεί να κατέβει λίγο πριν το τέρμα της λεωφ. Αλεξάνδρας στη στάση μετρό "Αμπελόκηποι" και να πάρει από εκεί τη γραμμή 3 ώς τη στάση "Χολαργός".

ΑΠΟ ΚΗΦΙΣΙΑ-ΜΑΡΟΥΣΙ

Με αυτοκίνητο

από Αμαρουσίου-Χαλανδρίου

Για έμπειρους: από Κηφισιά ή Μαρούσι, μέσα από την Αμαρουσίου-Χαλανδρίου. Έτσι αποφεύγουμε τη λεωφ. Κηφισίας για μεγάλο μέρος της διαδρομής.

Κατεβαίνουμε τη Λεωφ. Κηφισίας. Στον κυκλικό κόμβο (Νερατζιώτισσα), στρίβουμε αριστερά, παίρνοντας την 3η έξοδο προς Χειμάρρας Στροφή δεξιά στην Αμαρουσίου Χαλανδρίου. Προς το τέλος αλλάζει όνομα και λέγεται Κώστα Βάρναλη. Στροφή δεξιά στην Καποδιστρίου. 1ος αριστερά Γρίβα. 2ος λοξά αριστερά Γρηγορίου Γυφτοπουλου. Περνάμε από μία κυκλική διασταύρωση, συνεχίζουμε ίσια. Στροφή δεξιά στην Κολοκοτρώνη. Διασχίζουμε τη λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου και συνεχίζουμε ευθεία. Τώρα ο δρόμος λέγεται 25ης Μαρτίου. Περνάμε από μία κυκλική διασταύρωση, συνεχίζουμε ίσια. Διασχίζουμε την Παπανικολή. Τώρα ο δρόμος συνεχίζεται ως Εθνικής Αντιστάσεως. 3ος αριστερά Σαλαμίνος, 4ος δεξιά Σοφοκλή Βενιζέλου. Δύο στενά πριν το τέρμα έχει μια μεγάλη πινακίδα που λέει "Προς Λεωφόρο Μεσογείων". Αυτή είναι η Ηπείρου. Δεν την παίρνουμε. Προχωράμε λιγάκι και στρίβουμε στο επόμενο στενό (το τελευταίο πριν το τέρμα του δρόμου) την Ευβοίας, και παρκάρουμε, γιατί λίγα βήματα παρακάτω είναι η γωνία Ευβοίας και Τριπόλεως όπου είναι το Shantom.
Μη χάσετε την Ευβοίας και φθάσετε ώς το τέρμα του δρόμου (Ηρώων Πολυτεχνείου), γιατί δεν πάει αριστερά. Αν ωστόσο γίνει αυτό, πηγαίνετε δεξιά, στρίψτε στο 2ο στενό δεξιά Ιθώμης και 2ο δεξιά Ηπείρου, 2ο δεξιά Σοφοκλή Βενιζέλου, από κει 1ο αριστερά Ευβοίας.

Από Σίδερα Χαλανδρίου (Κηφισίας και Παπανικολή)

Από τα Σίδερα ώς το Shantom είναι 2,5 χλμ, 5-15 λεπτά. Eίναι καλύτερα να εγκαταλείψετε την Κηφισίας από τα Σίδερα παρά να πάτε ώς την Αγ. Βαρβάρα, γιατί αποφεύγετε την κίνηση της Κηφισίας. Από Μαρούσι, μέσα από τα Σίδερα, είναι 6,5 χλμ, 11-20 λεπτά. Αυτή η διαδρομή είναι πιο απλή από την προηγούμενη.
Από Παπανικολή (η Κηφισίας πίσω μας), περνάμε την Εθν. Αντιστάσεως, το 1ο στενό δεξιά είναι Περικλέους, εμείς στρίβουμε στο 2ο στενό Σοφοκλή Βενιζέλου (πινακίδα "Προς ΙΚΑ Χαλανδρίου" και κινηματογράφο "Φλύα"). Ένα στενό πριν το τέρμα του δρόμου, αμέσως μετά την πινακίδα που λέει "προς Λεωφόρο Μεσογείων", στροφή αριστερά στην Ευβοίας και παρκάρετε, γιατί αμέσως θα δείτε τη γωνία Ευβοίας και Τριπόλεως όπου είναι το Shantom. Οι τελευταίοι δύο δρόμοι αριστερά πριν την Ευβοίας είναι Άλσους και Ηπείρου.
Μη χάσετε την Ευβοίας και φθάσετε ώς το τέρμα του δρόμου (Ηρώων Πολυτεχνείου), γιατί δεν πάει αριστερά. Αν ωστόσο γίνει αυτό, πηγαίνετε δεξιά, στρίψτε στο 2ο στενό δεξιά Ιθώμης και πάλι 2ο δεξιά Ηπείρου, που θα σας ξαναβγάλει (2ο δεξιά) στη Σοφοκλή Βενιζέλου εκεί όπου ήσασταν. Από εκεί, 1ο αριστερά είναι η Ευβοίας.

Με συγκοινωνία

Δυστυχώς όλα τα λεωφορεία από Κηφισιά παίρνουν τη λεωφ. Κηφισίας, κανένα δεν καταλήγει Μεσογείων. Και από μετρό, υπάρχει μόνον η γραμμή 1 ενώ εμείς θέλουμε τη γραμμή 3. Οι επιλογές λοιπόν δεν είναι πολλές:

Μ1 + Μ3
-
Μόνον με ηλεκτρικό/μετρό. Πρέπει να κάνει κανείς όλο το γύρο της πρωτεύουσας, παίρνοντας τον ηλεκτρικό, κατεβαίνοντας ώς το Μοναστηράκι για να πάρει τη γραμμή 3. Ο τρόπος αυτός συνολικά θέλει πάνω από μία ώρα, αν όμως έχετε χρόνο και ένα καλό βιβλίο/καλή μουσική, είναι ο πιο άνετος τρόπος, με το λιγότερο περπάτημα.
Χ14+Μ3
-

λεωφορείο EXPRESS ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΚΗΦΙΣΙΑ. Αυτό το λεωφορείο περνάει πολύ συγκεκριμένες ώρες, μόνον 8 δρομολόγια Τρίτη έως Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο είναι πολύ πυκνότερα. Δείτε τα ωράρια στο σύνδεσμο που σας δίνουμε. Κατεβαίνουμε

- στάση "Ερυθρός Σταυρός" και παίρνουμε το μετρό από στάση Πανόρμου ή

- στάση "Αθήναιον", περπατάμε λίγο στην Αλεξάνδρας και παίρνουμε το μετρό από στάση"Αμπελόκηποι" ή

- στάση "Νοσοκομείο Αλεξάνδρα" και παίρνουμε το μετρό από στάση "Μέγαρο Μουσικής". Γραμμή 3 προς αεροδρόμιο, κατεβαίνουμε σταθμός "Χολαργός".

Μ1 + Π2
-

Ηλεκτρικός. Kατεβαίνουμε Νερατζιώτισσα, παίρνουμε τον Προαστειακό 2 (ΜΑΓΟΥΛΑ(ΚΙΑΤΟ)-ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ) με κατεύθυνση Αεροδρόμιο. Κάνουμε δύο στάσεις, κατεβαίνουμε στη 2η, Δουκίσσης Πλακεντίας. Από εκεί, τέλος, παίρνουμε το μετρό της γραμμής 3. Θέλουμε -μαζί με την αναμονή γύρω στα 45 λεπτά!

Εναλλακτικά, παίρνουμε, από την πλατεία Πλατάνου (κεντρική Κηφισιάς) το λεωφορείο 550 - Π. ΦΑΛΗΡΟ - ΚΗΦΙΣΙΑ από την πλατεία της Κηφισιάς και κατεβαίνουμε στη στάση "Αττική οδός" Από εκεί περπατάμε 1 λεπτό στον κόμβο Κηφισίας ώς τη στάση του Προαστειακού και από κει και πέρα συνεχίζουμε όπως παραπάνω. Η ώρα που κάνει είναι υποτίθεται ίδια, όμως το συγκεκριμένο λεωφορείο δεν είναι εμπιστοσύνης όσον αφορά τις ώρες που περνάει. Προτιμότερος λοιπόν ο ηλεκτρικός.

ΑΠΟ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, ΓΑΛΑΤΣΙ

Με αυτοκίνητο/μοτοσυκλέτα (Βεΐκου)

Από Σίδερα Χαλανδρίου (Κηφισίας και Παπανικολή) 2,5 χλμ, 5-15 λεπτά. Αν έρχεστε από Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, σας συμφέρει αυτή η διαδρομή. Παίρνετε τη λεωφ. Καποδιστρίου και μετά κατευθείαν Παπανικολή. Περνάμε την Εθν. Αντιστάσεως, το 1ο στενό δεξιά είναι Περικλέους, εμείς στρίβουμε στο 2ο στενό Σοφοκλή Βενιζέλου (πινακίδα "Προς ΙΚΑ Χαλανδρίου" και κινηματογράφο "Φλύα"). Οι τελευταίοι δύο δρόμοι αριστερά πριν την Ευβοίας είναι Άλσους και Ηπείρου. Μην χάσετε την Ευβοίας και φθάσετε ώς το τέρμα του δρόμου (Ηρώων Πολυτεχνείου), γιατί δεν πάει αριστερά. Αν ωστόσο γίνει αυτό, πηγαίνετε δεξιά, στρίψτε στο 2ο στενό δεξιά Τριφυλλίας, που θα σας ξαναβγάλει στην Ευβοίας.

Με συγκοινωνία

Από Νέα Ιωνία
602+M3

λεωφορείο Ν. ΙΩΝΙΑ - ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ - ΣΤΑΘ. ΠΑΝΟΡΜΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ). Από το σταθμό "Πανόρμου" παίρνουμε το μετρό (γραμμή 3 και κατεβαίνουμε στο σταθμό "Χολαργός".

ΑΠΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, ΠΑΛΛΗΝΗ, ΡΑΦΗΝΑ

Με αυτοκίνητο/μοτοσυκλέτα

Κατεβαίνουμε τη Μεσογείων περνάμε το ΙΑΣΩ (πρώην ΗΡΑ) (στα αριστερά).Πιάνουμε δεξιά λωρίδα. Μετά τη ΒP και και απέναντι από το Bodyline (που είναι αριστερά μας), 2ο φανάρι (στάση μετρό Χολαργός) Tsokas Travel (πινακίδα "Α' ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ") στρίβουμε δεξιά στην Ηρώων Πολυτεχνείου και 1ο στενό δεξιά (στη γωνία έχει κτίριο με λευκές κολώνες) Τριπόλεως. Το 35Α είναι στο τέλος του δρόμου, γωνία Ευβοίας. Από την πλατεία Αγ. Παρασκευής είναι 2,8 χλμ.

Με συγκοινωνία:

Το μετρό βολεύει πολύ από Παλλήνη, από Αγ. Παρασκευή κτλ... γιατί είναι η ίδια γραμμή, δεν αλλάζουμε.

Από Αγ. Παρασκευή, εάν δεν σας βολεύει το μετρό
B5
λεωφορείο ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ-ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ-ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Κατεβαίνετε 5η στάση Χολαργού/Φανερωμένη. Από εκεί, πάτε λίγα μέτρα προς τα πίσω και παίρνετε τη Βοιωτίας, αμέσως αριστερά Ευβοίας, και θα βρεθείτε στη γωνία Ευβοίας και Τριπόλεως όπου είναι το Shantom

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ:

Οι πληροφορίες που βλέπετε συλλέχθηκαν για την εξυπηρέτησή σας με πολλή προσοχή, και ελπίζουμε να σας βοηθήσαν. Ενημερώθηκαν τελευταία φορά τον Αύγουστο του 2014 όσον αφορά τα λεωφορεία, τον Οκτώβριο 2017 όσον αφορά τις διαδρομές με αυτοκίνητο (όταν έγινε η μονοδρόμηση του τελευταίου κομματιού της Ηρώων Πολυτεχνείου) και μετά πάλι το Μάρτιο του 2017 όταν έγιναν οι περαιτέρω αλλαγές στην Ηπατίας και την Ευβοίας).
Ωστόσο οι δρόμοι καμιά φορά είναι κλειστοί λόγω έργων, οι σταθμοί μετρό επίσης, ενώ οι γραμμές των λεωφορείων καμιά φορά αλλάζουν ονομασίες και διαδρομές.
Από κει και πέρα, είναι δική σας ευθύνη να ελέγξετε, πριν ξεκινήσετε, εάν όλα αυτά ισχύουν ακόμη- γι'αυτό άλλωστε σας δίνουμε και τους συνδέσμους στον ΟΑΣΑ και το Αττικό Μετρό. Αν πάλι έχετε το app του ΟΑΣΑ στο smartphone σας, έχετε τις τελευταίες ενημερώσεις για διαδρομές λεωφορείων.
Τελευταία ενημέρωση της σελίδας: 15 Μαρτίου 2017