SHANTOM
Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι
(στάση ΜΕΤΡΟ "Χολαργός", γραμμή 3) τηλ. 210-6717529ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ


Μέσα σε έναν πολυχώρο τεχνών που φέρει και το όνομα μιάς ηθοποιού δεν θα μπορούσε να λείπει το θέατρο. Έτσι, μετά από αίτημα πολλών φίλων, το φθινόπωρο του 2007 εισάγουμε Θεατρικό Εργαστήρι, ένα τρίωρο κάθε Κυριακή (12.00-15.00), με την Τιτίκα Βλαχοπούλου.

Δημιουργία και δημιουργικότητα αφορμή για το ταξίδι της αυτογνωσίας
Η αναγνώριση και ένωση με το βαθύτερο εαυτό μας
Η χαρά της αναγνώρισης του παιδιού που όλοι φέρουμε μέσα μας
Συνειδητότητα και παρατηρητικότητα
Το παιχνίδι της ζωής και του θεάτρου


Κάθε άνθρωπος είναι δημιουργός. Αυτό μπορούμε να το αναπτύξουμε δια μέσου του θεάτρου, ώστε να εκφράσουμε το βαθύτερο και ουσιαστικότερο μέρος της ύπαρξής μας.
Το εκφραστικό όργανο του ηθοποιού είναι ολόκληρη η ύπαρξή του: είναι σαν μιά ορχήστρα όπου ο ίδιος είναι όλα τα όργανα και συγχρόνως ο μαέστρος του εαυτού του. Πώς θα το πετύχουμε όμως αυτό; Με τη σταθερή και επίμονη εργασία ώστε:
• να αποκτήσουμε συνειδητότητα ολόκληρου του εαυτού του, του ορατού και του αόρατου
• να αποκτήσουμε επίγνωση της εσωτερικής αλήθειας
• να εκφράσουμε αυτή την αλήθεια χωρίς φόβο, εγωισμό και αλαζονεία
• να γίνουμε συνειδητά παιδί που παίζει, γιατί μέσα από το παιχνίδι έρχεται η αποκάλυψη, δηλαδή η απελευθέρωση των ψυχικών, συναισθηματικών και πνευματικών μας δυνάμεων
• όλα αυτά να μπούν στην υπηρεσία της θεατρικής έκφρασης μέσα από κείμενα και ποιητικό λόγο

Το θέατρο αποτελεί μέσον αυτογνωσίας και ένωσης με τους άλλους και φέρνει τον άνθρωπο σε μιά κατάσταση ισορροπίας και αρμονίας με τον κόσμο γύρω του. Μη ξεχνάμε οτι η ζωή και η τέχνη είναι ένα διαρκές ταξίδι και παιχνίδι. Ας γίνουμε λοιπόν καλοί παίκτες. Ας μοιραστούμε αυτή την εμπειρία. Σε ποιούς απευθύνεται: Σε όλους, και όχι μόνον όσους έχουν στόχο την επαγγελματική σταδιοδρομία. Γιατί μέσα από το θέατρο ασκείται κανείς στην επικοινωνία κατ’αρχάς με τον εαυτό του αλλά και με τους άλλους. Μέσα από τη γνώση του θεάτρου κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Μαθημάτων.


ΤΙΤΙΚΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Πρωταγωνιστικό στέλεχος του ελληνικού θεάτρου.
Έχει εμφανιστεί σε έργα
Σοφοκλή, Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Χουρμούζη, Ξενόπουλου, Παντελή Χορν, Κορομηλά,Σαίξπηρ, Ίψεν, Τσέχωφ, Μπρέχτ, Λόρκα, Γκόλντσμιθ, Γκίμσον, Φρίελ, Όσμπορν κ.ά.
με σκηνοθέτες όπως: Αλέξη Σολομό, Κάρολο Κουν, Κώστα Μπάκα, Αλέξη Μινωτή, Γιώργο Μιχαηλίδη, Σπύρο Ευαγγελάτο, Γιάννη Τσαρούχη, Γιώργο Κιμούλη κ. ά.
στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο, στους Δελφούς και σε πάμπολλες σκηνές της Αθήνας, καθώς και σε τηλεόραση, κινηματογράφο και ραδιόφωνο.
Διδάσκει δραματική τέχνη στη σχολή του Γ. Κιμούλη και στη σχολή Φωτιάδη, καθώς και δραματοθεραπεία. Έχει συνεργαστεί για 2 χρόνια με τη Θεατρική Ομάδα της Ιατρικής Σχολής όπου σκηνοθέτησε την "Αυλή των θαυμάτων" του Ι. Καμπανέλλη και τις "Κερασιές" του Α. Βλάχου.


Τελευταία ενημέρωση της σελίδας: 6 Ιουλίου 2008