SHANTOM
Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι
(στάση ΜΕΤΡΟ "Χολαργός", γραμμή 3) τηλ. 210-6717529

width="82%" border="00" align="center" cellpadding="2" cellspacing="0" bordercolor="#660000" cols="1">

YOGA RETREAT

Ο Θησαυρός της Καρδιάς και η Ψυχοσωματική Συνειδητοποίηση

8ήμερο Σεμινάριο Retreat Γιόγκα, Διαλογισμού, Φιλοσοφίας και Xοροθεραπείας Βιωματικής και εκπαιδευτικής κατεύθυνσης

με τη Λήδα Shantala

ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΛΗΔΑΣ SHANTALA ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ!

στα Ποτιστικά – Ξυνόβρυσης Πηλίου
Σάββατο 9 Ιουλίου - ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Ιουλίου 2016

yoga retreat 2016


με τη Λήδα Shantala

 

Το Shantom και η Λήδα Shantala σας προσκαλούν σε ένα 8ήμερο ταξίδι χαλάρωσης στο Πήλιο, μακρυά από το άγχος και τις ταχύτητες του σύγχρονου κόσμου! Για αληθινές διακοπές, διακόπτοντας από όλα αυτά που μας κουράζουν καθημερινά, τόσο τα εξωτερικά όσο και αυτά που από μέσα μας βαραίνουν.

Μπήκε η άνοιξη και ετοιμαζόμαστε για την ψυχική και πνευματική ανανέωση και εμβάθυνση που μας προσφέρει το ετήσιο εβδομαδιαίο θερινό σεμινάριο γιόγκα, διαλογισμού, φιλοσοφίας και χοροθεραπείας. Είναι σημαντικό από καιρού εις καιρόν ο ασκούμενος να φεύγει από την καθημερινότητά του και μαζί με άλλους συνοδοιπόρους να εντατικοποιεί τις ασκήσεις του και να εμβαθύνει μέσα του.
Είναι μία δεκαετία που γίνονται αυτά τα 8ήμερα ζωτικά σεμινάρια ψυχικής και πνευματικής αναζήτησης, ενδυνάμωσης, εκπαίδευσης, και επανα-προσδιορισμού στόχων ζωής. Τα υλικά του έχουν πια δοκιμαστεί πολλάκις. Απευθύνονται σε σοβαρούς αναζητητές ή ανθρώπους που συνειδητοποιούν ότι δεν πάει άλλο και ψάχνουν έναν τρόπο να χαλαρώσουν, σωματικά ψυχικά και νοητικά, να ηρεμήσουν, να εμβαθύνουν, να φιλοσοφήσουν. Προσφέρονται ως πυξίδα και ως εσωτερικός χάρτης, για να φωτίσει ο κάθε μαθητής το δικό του, μοναδικό μονοπάτι. Οι συμμετέχοντες οδηγούνται στη σοφία της επικέντρωσης. Μαθαίνουν να αναγνωρίζουν ποιο είναι το αίτημα της παρούσης στιγμής, να ξεδιαλύνουν τα περιττά ερωτήματα και τις ουτοπικές και χωρίς αποτέλεσμα προσμονές, να ξεκαθαρίζουν τον ουσιώδη στόχο.
Πολλοί από τους μαθητές της Λήδας, άλλαξαν τη ζωή τους. Τώρα το χρειαζόμαστε όλοι όσο ποτέ. Όπως και την επαφή με τη θάλασσα και τη φύση που εξαγνίζει, δυναμώνει, παρηγορεί.
Η αίσθηση της ομάδας, η μέριμνα ουσιαστικής επικοινωνίας και η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ μας, είναι η βάση, η προϋπόθεση για όλα τα άλλα. Η ψυχή μας έχει ανάγκη από αγάπη και υποστήριξη, ποιοτική συναλλαγή, αμοιβαιότητα και φιλία.

Raja Yoga

Η Ράτζα Γιόγκα είναι μια πανάρχαια μέθοδος εσωτερικής έρευνας και άσκησης, ικανή να οδηγήσει τον ασκούμενο σε μία «εσωτερική μετατόπιση» και διεύρυνση του τρόπου βιώματος και αντίληψης της ζωής του. Αποτελείται από ασκήσεις συμπεριφοράς, προς εαυτόν και τρίτους, τις οποίες ο ασκούμενος προσπαθεί να εφαρμόσει στην καθημερινότητα του, ασκήσεις σώματος και αναπνοής, μέσω των οποίων εισέρχεται σε ζώνες του ασυνείδητου νου, όπως και ασκήσεις νοητικές, οι οποίες με τη σωστή μεθοδική και επαναλαμβανόμενη πρακτική, οδηγούν σε εσώτερες συνειδητοποιήσεις της ουσιαστικής μας φύσης και συνοδεύονται από αισθήματα σιγουριάς, εσωτερικής ασφάλειας και ευτυχίας, συχνά εν μέσω προβλημάτων.
Το τι είναι γιόγκα, τόσο στη θεωρητική, όσο και σωματική ψυχική και νοητική διάσταση, καταγράφεται μεθοδικά και εκτενώς μέσα στα κείμενα. Η ενεργοποίησή της όμως προϋποθέτει μακρά μαθητεία με δάσκαλο, ο οποίος έχει ενεργοποιήσει τη γιόγκα μέσα του και έχει αγγίξει βαθειά πνευματικά πεδία του πυρήνα του, κάτω από την εποπτεία του δικού του δασκάλου. Κατά τη μαθητεία αυτή, όπως γίνεται και στη βιωματική μετάδοση βασικών αρχών του τι είναι ζωή από τους γονείς στα παιδιά, μεταδίδεται η δύναμη της ψυχικής και πνευματικής συνειδητότητας του επόπτη στο μαθητή. Είναι αυτή η μετάδοση, η οποία επιτρέπει την ανακάλυψη και διεύρυνση του εσωτερικού αγωγού αντίληψης της γιόγκα στο μαθητή, επιτρέποντας στην εσωτερική σελήνη, tha, να φωτίσει το εσωτερικό μονοπάτι. (Ha - Tha yoga)

Χοροθεραπεία

Η χοροθεραπεία, με βαθειά μελετημένους χορευτικούς καθοδηγούμενους αυτοσχεδιασμούς επιτρέπει το ξεδίπλωμα της εκφραστικότητας στην κίνηση, την έκφραση απωθημένων συγκινήσεων, την απελευθέρωση δημιουργικού δυναμικού, την αύξηση της αισθαντικότητας, την ίαση, την ψυχοσωματική απαρτίωση και μέσα από τις αλληλεπιδράσεις, τη βαθειά ψυχική επικοινωνία των μελών μεταξύ τους και με τη φύση.

Ο Χώρος και το Πρόγραμμα

Η ομάδα μας θα φιλοξενηθεί στο μαγευτικό ξενώνα Ελύτης, που βρίσκεται στους πρόποδες του ανατολικού Πηλίου στα Ποτιστικά Ξυνόβρυσης, ανάμεσα στο πράσινο του δάσους, το μπλε της θάλασσας και τα μαγευτικά δειλινά, όπου τη σιωπή διακόπτει μόνο το κελάιδισμα των πουλιών. Η άσκησή μας θα γίνεται σε μια όμορφη αίθουσα 80ττ με ξύλινη οροφή και πάτωμα, μέσα σe κήπο με θέα το βουνό. Οι παραλίες βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση, περίπου στα 150μ. και είναι σπανιότατης ομορφιάς και πεντακάθαρες, πιθανόν οι ομορφότερες παραλίες του ανατολικού Πηλίου. Για όσους αγαπούν τους περιπάτους υπάρχουν μονοπάτια για πορείες στο βουνό.
Η κάθε μέρα μας, θα ξετυλίγεται με ώρες ποιοτικής συνύπαρξης αλλά και με πολύ ελεύθερο προσωπικό χρόνο. Το ημερήσιό μας πρόγραμμα θα το προσαρμόζουμε όλοι μαζί ανάλογα με το πώς αισθανόμαστε.
Αυτό το σεμινάριο επιθυμώ να προσφέρει την εμπειρία της βαθιάς ανθρώπινης πνευματικής επικοινωνίας σε όλους μας. Θα σας περιμένω να μοιραστούμε αξέχαστες στιγμές προσωπικής αναζήτησης και χαράς.

Στόχοι και Φιλοσοφία του retreat:
· Η αναζήτηση της βαθύτερης πηγής ζωτικότητας και δράσης.
· Η προσπάθεια υπέρβασης του νου, πεδίου ενδοψυχικών συγκρούσεων και δυαδικότητας.
· Η σύνδεση με τον εσωτερικό δημιουργικό χώρο της σιωπής.
· Η εμπειρία της συναισθηματικής πληρότητας και γαλήνιας ευδαιμονίας.

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

07.00 – 08.00

διαλογισμός (Σιωπηλό κάθισμα, διαλογισμός, μια ήρεμη προσπάθεια αυτοσυγκέντρωσης και αναζήτησης μέσω της εσωτερικής σιωπής του πνευματικού πεδίου)

8.00  - 10.00

yoga asanas, pranayama, χαλάρωση (εργασία στο σώμα μέσα από ασκήσεις γιόγκα, αναπνευστικές και νοητικές ασκήσεις)

10.00 – 11.00

πρόγευμα

11.00 – 13.00

εμβάθυνση στη φιλοσοφία, τα θεωρητικά κείμενα της γιόγκα, συζήτηση

13.00 – 17.45

ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και ανάπαυση

18.00 – 20.00

χοροθεραπεία

20.00 - 21.00

γιόγκα asanas, pranayama, χαλάρωση

21.00 – 21.30

σιωπηλό κάθισμα, διαλογισμός

21.30 – 23.00

δείπνο, απόλαυση της ομάδας μας

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους μαθητές το επιθυμούν, αρκεί να το δηλώσουν με την εγγραφή τους στη γραμματεία.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ, ΤΗ ΘΕΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ εδώ:

Τα πρακτικά:

Άφιξη:Σάββατο 9/7/2016 Αναχώρηση: Κυριακή 17/7/16.
Εάν θέλετε, μπορείτε να έρθετε νωρίτερα ή να επεκτείνετε τη διαμονή σας, δηλώνοντάς το έγκαιρα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ SHANTOM την Τρίτη 5Ιουλίου στις 17:45: Για συνεννοήσεις που αφορούν στο τι θα χρειαστείτε και διαμοιρασμός σας σε αυτοκίνητα. Το σεμινάριο αρχίζει το Σάββατο 9 Ιουλιου στις 18:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής: περιλαμβάνει διαμονή για 8 βράδια, 8 πρωινά & 8 δείπνα (χορτοφαγικά, με προαιρετικό ψάρι) και το κόστος σεμιναρίου. Εξαρτάται απο το είδος δωματίου (μονόκλινο, δίκλινο ή τρίκλινο).

Προσπαθήσαμε με όλους τους τρόπους να κάνουμε αυτήν την τριπλή εμπειρία διακοπών, έντονης άσκησης και εκπαίδευσης εφικτή, σε όσους το επιθυμούν σοβαρά, διατηρώντας τις ήδη πολύ χαμηλές τιμές στα επίπεδα των περασμένων χρόνων, και τη δυνατότητα πληρωμής με δόσεις.

Η Λήδα κατανοώντας και βιώνοντας και η ίδια την οικονομική στενότητα, αποφάσισε να προσφέρει και φέτος σε απίστευτα χαμηλή τιμή πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία δεκαετιών, ακριβώς γιατί πιστεύει ότι μέσα σε αυτή τη δίνη που βιώνουμε, η αναγκαιότητα της ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας και εμβάθυνσης, όπως και του νοητικού ξεκαθαρίσματος, γίνονται πλέον προτεραιότητα ακόμη και για την ίδια την υγεία του ανθρώπου.

Προκαταβολή διδάκτρων: το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 27 Μαϊου.
Εξόφληση υπολοίπου διδάκτρων: το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 17 Ιουνίου.
Εξόφληση διαμονής + διατροφής: το Σάββατο 9 Ιουλίου στον ξενώνα Ελύτης.

Θέσεις περιορισμένες!

Η γρήγορη απόφασή σας θα σας εξασφαλίσει τη θέση σας και δωμάτιο της αρεσκείας σας. Είναι απολύτως απαραίτητο για τη διοργάνωση να ξέρουμε έγκαιρα πόσα δωμάτια θα χρειαστούμε να κλείσουμε, γι αυτό σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή όσο γρηγορότερα γίνεται. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας εγγραφής.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, τηλεφωνήστε μας στη γραμματεία (210-6717529, Δευτέρα-Παρασκευή 17.30-21.30 και Τρίτη & Πέμπτη 10.30-14.00) ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα.

Ημερομηνίες
Άφιξη: Σάββατο 9/7/2016 Αναχώρηση: Κυριακή 17/7/16.
Το σεμινάριο αρχίζει το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 18:00 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 16 Ιουλίου στις 21:30
Εάν θέλετε, μπορείτε να έρθετε από Παρασκευή βράδυ ή να επεκτείνετε τη διαμονή σας, δηλώνοντάς το έγκαιρα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ SHANTOM ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00:
Για συνεννοήσεις που αφορούν στο τι θα χρειαστείτε και διαμοιρασμός σας σε αυτοκίνητα.

Πληροφορίες

Shantom –Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών:
Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 15231 Χαλάνδρι. (Δίπλα στο μετρό Χολαργός) τηλ. 210-6717529
email: info@shantala.gr

Στην κράτηση δωματίων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με την καταβολή της προκαταβολής.

Διεύθυνση:

Ξενοδοχείο ΕΛΥΤΗΣ Ποτιστικά Ξυνόβρυσης τηλ. 24230- 54482 (το συναντάμε αριστερά του δρόμου) Δείτε κι άλλες φωτογραφίες του ξενοδοχείου ΕΔΩ
Εάν το ξενοδοχείο Ελύτης γεμίσει, υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια σε διπλανούς ξενώνες - θα είστε μαζί μας στον "Ελύτη" για το σεμινάριο και για τα γεύματα.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:

Ο Ξενώνας ΕΛΥΤΗΣ βρίσκεται στους πρόποδες του ανατολικού Πηλίου περίπου 48 χλμ από τον Βόλο, σε άριστο οδικό δίκτυο (Αθήνα-Βόλος-Αργαλαστή-Ξυνόβρυση-Ποτιστικά), συνολικά 4,5 - 5 ώρες από Αθήνα.
τηλ. 24230- 54482 Μπορείτε να έρθετε με δικό σας μεταφορικό μέσο ή με ΚΤΕΛ με αλλαγή στον Βόλο.
ΑΘΗΝΑ – ΒΟΛΟΣ:ΚΤΕΛ Μαγνησίας (Ρικάκη 6) / Δρομολόγια ΚΤΕΛ: 14505
Δρομολόγια: 210-8317186. Πληροφορίες/κρατήσεις: 24210-33253, 24210-33254, 24210-25527.
ΒΟΛΟΣ – ΞΥΝΟΒΡΥΣΗ: ΚΤΕΛ Βόλου: 800-11-35555. Τα καλοκαιρινά δρομολόγια Αθήνα- Βόλο και Βόλο-Αργαλαστή- Ξυνόβρυση θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο. Μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα τους.

Θέσεις περιορισμένες! Επειδή πρέπει να κλείσουμε έγκαιρα δωμάτια, δηλώστε συμμετοχή το γρηγορότερο! Η σύντομη απόφασή σας, και η καταβολή της προκαταβολής, σας εξασφαλίζει δωμάτιο της προτίμησής σας.Τελευταία ενημέρωση της σελίδας: 10 Μαΐου 2016