SHANTOM
Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι
(στάση ΜΕΤΡΟ "Χολαργός", γραμμή 3) τηλ. 210-6717529SHANTOM

 

Ο ΧΩΡΟΣ ΟΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ *
Πολιτιστικό Κέντρο καλλιέργειας και επιμόρφωσης

Μια πρωτοποριακή πρόταση κτιρίου πολλαπλών χρήσεων. Ένας «διαφορετικός» χώρος δημιουργικών τεχνών, χορού, γιόγκα, πολεμικών τεχνών, εναλλακτικών μεθόδων άσκησης-θεραπείας και ποιοτικής ψυχαγωγίας, για σωματική και ψυχική υγεία και ευεξία.

Η Λήδα Shantala στην επάνω αίθουσα (πριν μπει ο καθρέφτης)

*Την έμπνευση του ονόματος “Shantom” την είχε ο Άρης Λούκας, τον ευχαριστούμε.

ΟΙ ΙΔΡΥΤΡΙΕΣ

Η γνωστή πρωταγωνίστρια Σμάρω Στεφανίδου και η κόρη της, χορογράφος Λήδα Shantala, αποφάσισαν να ενώσουν τα όνειρα και τις δυνάμεις τους και να εκφράσουν μέσα σε ένα ενιαίο χώρο, διαφορετικές δυναμικές και τάσεις πολιτισμού μέσα από ποικίλα καλλιτεχνικά δρώμενα, παραστάσεις, εργαστήρια και σεμινάρια.
Επιθυμούν να «παντρέψουν» μέσα σ’ αυτό το χώρο, με ζεστασιά και φροντίδα, πείρα πολιτισμού και αξιών από το «χθες» με τάσεις από το «αύριο» προάγοντας με ευθύνη, ήθος και αγάπη την καλλιέργεια πολιτιστικών αξιών.

Ίντιρα Γκάντι, Μελίνα Μερκούρη, Λήδα Shantala, Σμάρω Στεφανίδου, Γιάννης Τσαρούχης


Δείτε βίντεο συνέντευξη της Λήδας Shantala στο Shantom

 

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Δείτε όλους μας τους καθηγητές εδώ.

Για λεπτομερή περιγραφή του χώρου με φωτογραφίες και εικονική περιήγηση, πηγαίνετε
Για συνοπτικό κατάλογο με τις δραστηριότητές μας δείτε ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ σ'αυτή τη σελίδα
Για τον κατάλογο των μαθημάτων μας, πηγαίνετε
Για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων πηγαίνετε

Ο ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τριώροφο πολυμορφικό και πολυδύναμο πολιτιστικό κτίριο 400 περίπου τ.μ., σε απόσταση πέντε λεπτών από τη στάση του μετρό "Χολαργός" (γραμμή 3), επί της οδού Τριπόλεως 35 καί Ευβοίας, στο Κάτω Χαλάνδρι, με αρχιτεκτονικές προδιαγραφές κατάλληλες να εξυπηρετήσουν πολλαπλούς στόχους, φιλοξενώντας τις δραστηριότητες τις δικές μας αλλά και άλλων συνεργατών, καλλιτεχνών και ερευνητών με συναφή αντικείμενα ενασχόλησης και έρευνας, καλλιτεχνικής, πνευματικής και θεραπευτικής φύσης, όπως και διαπολιτισμικές, διακαλλιτεχνικές και διεπιστημονικές ανταλλαγές.

O χώρος περιλαμβάνει τρείς φωτεινές αίθουσες όπου δίνονται σε τακτική βάση μαθήματα και σεμινάρια επιμορφωτικού χαρακτήρα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνικών και ρευμάτων, επιζητώντας τη συνεργασία και συνύπαρξη του χορού με άλλες τέχνες, όπως μουσική, ζωγραφική, γλυπτική, θέατρο, visual arts κλπ.

Πιστεύουμε ότι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τα μαθήματα να γίνονται σε χώρο που προσφέρει θεατρικότητα και ποίηση, τονίζοντας τη συμβολική και την ψυχική διάσταση του θεάτρου για την ανθρώπινη ψυχή.

Η αίθουσα του ισογείου - με φόντο έναν πράσινο κήπο – λειτουργεί και ως θέατρο χωρητικότητας 130 θεατών, όπου δίνονται μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις διαπολιτισμικής εμβέλειας, εικαστικά δρώμενα, διαλέξεις και εκθέσεις. Μέσα από παραστάσεις (χορευτικές, μουσικές, θεατρικές), σεμινάρια, εκθέσεις, προβολές διαφανειών, video art και ταινιών ποιότητας, δρώμενα με πολυμέσα, προγράμματα καλλιτεχνικής επιμόρφωσης της νεολαίας, συναντήσεις κλπ., το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τη δουλειά Ελλήνων και ξένων δημιουργών και την ταυτότητα άλλων πολιτισμών. Υπάρχει άνετη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αν θέλετε να δείτε τους χώρους λεπτομερώς, με φωτογραφίες, περιγραφή και μιά εικονική περιήγηση 360 μοιρών, πηγαίνετε ΕΔΩ

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ

Αγαπητοί μας φίλοι, Mε έμπνευση και αισιοδοξία εργασθήκαμε εντατικά με φροντίδα και σκέψη για το πώς πρέπει να είναι δομημένο και συγκροτημένο ένα πολιτιστικό κτίριο τη σημερινή εποχή για να ανταποκρίνεται στις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, φροντίζοντας παράλληλα τον τρόπο του φυσικού φωτισμού και το σεβασμό του περιβάλλοντος.

Πιστεύουμε ότι παραδίνουμε στο κοινό ένα χώρο που θα αγκαλιάσει και θα στηρίξει τα όνειρα και τις ανάγκες όλων μας. Μία εστία φιλίας, ενημέρωσης, άσκησης, ελεύθερης επιμόρφωσης για μικρούς και μεγάλους που δεν θα περιορίζεται μόνον στις εκπαιδευτικές διαδικασίες των εργαστηρίων αλλά θα προσφέρεται και άλλες ώρες ως χώρος αναψυχής και συνάντησης πνευματικών ανθρώπων που μοιράζονται κοινές σκέψεις, βιώματα και αγάπη.
Δημιουργώντας έτσι μια πνευματική οικογένεια, θα καταπολεμήσουμε με τον ποιοτικότερο δυνατό τρόπο την αίσθηση απομόνωσης και μοναξιάς και ο καθένας από εμάς θα αποκομίσει την ενδυνάμωση που χρειάζεται στον προσωπικό δρόμο της ζωής του.

Απευθυνόμαστε με ιδιαίτερη προσοχή σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως μετανάστες, άτομα με ειδικές ανάγκες, έφηβοι, υπερήλικοι. Στόχος η διεύρυνση της αλληλοκατανόησης και η ομαλότερη ένταξη των αλλοδαπών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες στον κοινωνικό ιστό, αλλά και η παροχή μιας υγιούς ενασχόλησης για τη νεολαία, δρώντας ως πρόληψη ενάντια σε επικίνδυνες τάσεις (ναρκωτικά, εγκληματικότητα κ.λπ.) .

Με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, ανυπολόγιστες προσωπικές θυσίες και τεράστιο οικονομικό κόστος, ολοκληρώσαμε την αποπεράτωση του υλικού μέρους αυτής της μεγάλης ιδέας που εσείς ζωντανέψατε με την προτίμησή σας, με την εμπιστοσύνη που μας δείξετε και την παρουσία σας. Το Shantom γεννήθηκε το Νοέμβριο του 2003 και χάρη στην εμπιστοσύνη των μαθητών και φίλων έκανε με επιτυχία και ενθουσιασμό τα πρώτα του βήματα. Από τότε, η ανάπτυξη ξεπερνά και τα πιό τολμηρά όνειρά μας, καθώς οι αίθουσες γεμίζουν νέους φίλους που φέρνουν κι άλλους, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους.
Όλοι μαζί θα πλάσουμε νέους τρόπους αρμονικής συνύπαρξης. Θα καλλιεργήσουμε τις διαδικασίες που θα μας φέρουν κοντά στο μεγάλο ιδεώδες της σωματικής υγείας, της ψυχικής ηρεμίας και αγάπης, της πνευματικής ελευθερίας.

Σμάρω Στεφανίδου, Λήδα Shantala

ΠΟΛΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ -ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Το όραμά μας είναι βαθιά ανθρώπινο. Πιστεύουμε στην καλλιέργεια σώματος – νου, στην πνευματική αξία των τεχνών, στην αναγκαιότητα ανταλλαγής ζεστασιάς και φιλίας.
Ο καθένας από μας είναι διαφορετικός και μοναδικός. Διαφορετικά βιώματα, διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικές τάσεις και ταλέντα. Το Shantom είναι μιά αγκαλιά για όλους, με την πεποίθηση οτι σεβασμός της διαφορετικότητας προάγει την αναγνώριση της ενότητας όλων μας.
Τόσο οι ιδρύτριες όσο και όλοι οι συνεργάτες καθηγητές του Shantom θεωρούμε οτι υπάρχουν πολλοί τρόποι καλλιέργειας και διάφοροι «δρόμοι», έγκυροι και αποτελεσματικοί, αρκεί να υπηρετούνται με ευθύνη και αφοσίωση. Πιστεύουμε οτι η ποιότητα στη δράση είναι αυτό που μας ωθεί στην εσωτερική εξέλιξη περισσότερο και από τους ίδιους τους στόχους της δράσης. Μεγαλύτερη σημασία δηλαδή έχει το πώς κάνω κάτι από το τι κάνω. Το Shantom σέβεται την ποικιλία των εκφράσεων. Όλοι οι καθηγητές και συνεργάτες μοιράζονται την πεποίθηση αυτή και ο καθένας προσπαθεί μέσα από το προσωπικό του μάθημα ή την προσωπική του υπηρεσία να αγγίξει την ψυχή σας και να βρεθούμε κοντά. Εμπιστευθείτε μας. Έχουμε τις γνώσεις, την πείρα και την καλή διάθεση. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε όλα σας τα θέματα και να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το μάθημα που σας ταιριάζει καλύτερα.

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ

 
 
 • Aυθεντική γιόγκα για άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας (και για εγκύους)
 • Ινδική Φιλοσοφία γιόγκα
 • Pranayama και διαλογισμός
 • Χοροκινητική έκφραση: τέχνη και θεραπεία
 • Ινδικός κλασικός χορός Μπάρατα Νάτυαμ
 • Άλλοι χοροί: ανατολίτικος, αφρικάνικος, tango, εναέριος ακροβατικός...
 • Πολεμικές τέχνες: Kung Fu, T'ai Chi Chuan, Ευρωπαϊκή Σπαθασκία
 • Μέθοδος Pilates
  Σημείωση: ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Για να δείτε ποιά ακριβώς γίνονται φέτος, συμβουλευτείτε το Εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων)
 

Shantom young - Ειδικά τμήματα για παιδιά και εφήβους

 
 • Γιόγκα, Ινδική Live Μουσικοκινητική Αφήγηση, ανατολίτικος χορός, πολεμικές τέχνες, ινδικός χορός, μουσική προπαιδεία, θεατρικό παιχνίδι

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν διατίθενται όλα τα τμήματα κάθε χρονιά. Δείτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων. Ωστόσο, εάν είστε μια ομάδα από τουλάχισστον 7 παιδιά, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα τμήμα για σας.

Mεγαλύτερα παιδιά από 6-7 ετών μπορούν να συμμετέχουν στα τμήματα ενηλίκων ορισμένων μαθημάτων όπως η γιόγκα, ο ανατολίτικος, το κουνγκ φου μετά από δοκιμαστικό και σε συνεννόηση με τους δασκάλους.... Ρωτήστε τη γραμματεία!

  Σεμινάρια ελεύθερης επιμόρφωσης ενηλίκων
 
 • Δημιουργικές δραστηριότητες – εναλλακτικές μέθοδοι πρόληψης και αποκατάστασης – θεωρητικά και πρακτικά βιωματικά σεμινάρια. Αυτά ποικίλλουν κάθε χρονιά: συμβουλευτείτε το πρόγραμμα σεμιναρίων ή τη σελίδα ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ.
  Εναλλακτικές μέθοδοι ψυχοσωματικής ευεξίας
 
 • Σε ατομικές συνεδρίες: Ρεφλεξολογία, shiatsu, Rejuvance, μασσάζ αρωματοθεραπείας, αγιουρβεδικό μασσάζ, Thai yoga massage, ινδικό μασσάζ κεφαλής και ώμων.
 • Σε εισαγωγικά σεμινάρια: διάφορα είδη εναλλακτικών θεραπειών. Για ημερομηνίες διεξαγωγής, επισκέπτεσθε τακτικά τη σελίδα Τα Νέα του Shantom ή γραφτείτε στη λίστα ενημέρωσης.
 

  Ποιοτική ψυχαγωγία

 
 • Θεατρικές, Μουσικές, Χορευτικές Παραστάσεις, Θεματικές βραδιές, Ημερίδες, Ομιλίες, Οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Δείτε αυτές που έχουν ήδη γίνει εδώ. Για τις επόμενες, μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα "Τα Νέα μας".
 
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του Shantom
Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει.
Tηλεφωνήστε μας στο 210-6717529 ή στείλτε μας e-mail, για να σας ενημερώσουμε.
Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά και να σας ξεναγήσουμε στο “μαγικό κόσμο” του Shantom
Τελευταία ενημέρωση της σελίδας: 25 Ιουλίου 2015