SHANTOM
Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala
Τριπόλεως 35Α , 152 31 Κ. Χαλάνδρι
τηλ. 210-6717529ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΠΑΡΑΤΑ ΝΑΤΥΑΜ - ΓΙΟΓΚΑ

ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Ανήλιο Πηλίου


με τη Λήδα Shantala
Θέα από τον ξενώνα "Αλέξανδρος"
Υπέροχες παραλίες του Πηλίου


ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ:
25- 28 Μαΐου 2007


Παραλία Πάλτση


Ο ινδικός χορός είναι μαγικός και βαθύς. Συνδεδεμένος από τη μία με την τέχνη και από την άλλη με την εσωτερική αναζήτηση, προϋποθέτει γνώσεις και μια γερή υποδομή που ο χορευτής και η χορεύτρια πρέπει να αποκτήσουν για να προχωρήσουν ουσιαστικά:όχι μόνον τεχνική, αλλά και συναίσθημα, θεωρία, και πολυποίκιλη παιδεία.
Μ’αυτό το σκεπτικό, προγραμματίζoυμε ένα τριήμερο σεμινάριο χορού, έκφρασης, θεωρίας, γιόγκα και διαλογισμού για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Στο σεμινάριο αυτό, με την έμπειρη καθοδήγηση της Λήδας Shantala, θα μάθουμε τη βασική γλώσσα του χορού, χορογραφίες, θεωρία, τις χρήσεις των χεριών, την τέχνη της έκφρασης – abhinayia, θα μιλήσουμε για την Ινδική μυθολογία, την ιστορία της τέχνης, και το πιο σημαντικό, θα γνωρίσουμε τη γιόγκα ως εργαλείο προθέρμανσης, αποθεραπείας και συγκέντρωσης, της οποίας ο χορός είναι η καλλιτεχνική έκφραση.
Απευθύνεται σε μαθητές ινδικού χορού αλλά και σε αρχάριους χωρίς προηγούμενες γνώσεις χορού. Για τους αρχάριους θα γίνεται ξεχωριστό μάθημα.
Θα είναι μια ευκαιρία μοναδική για να βρεθούμε μαζί και να απολαύσουμε τη χορευτική μας παρέα με ιδιαίτερο τρόπο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΧΟΡΟ εδώ  
 


ΠΟΥ; ΠΟΤΕ; - οι πρακτικές λεπτομέρειες
Ο Φίλιος ξενώνας

Στο Φίλιο Ξενώνα «Αλέξανδρος», του Σταμάτη, μέσα σ’ έναν ελαιώνα 6 στρεμμάτων, στο Πήλιο, 2 χλμ. από τον Άη Γιάννη Τσαγγαράδας.

Από το ξενοδοχείο έχουμε μια μοναδική θέα στη θάλασσα, όπου το βλέμμα χάνεται στη μαγευτική ανατολή. Καρποί του δάσους, βότανα, χόρτα και άφθονα λουλούδια, προσφέρονται από τη φύση απλόχερα. Φυτώρια με καμέλιες, γαρδένιες, μανόλιες, αζαλέες, ορτανσίες, συνθέτουν στην περιοχή την εικόνα ενός απέραντου λουλουδότοπου.
Σε απόσταση 3΄ με το αυτοκίνητο και 15΄με τα πόδια, η μαγευτική παραλία της Πλάκας, που προσφέρει όμορφη άμμο και βράχια για βουτιές. Η θέα από τη θάλασσα μοιάζει σαν να βρισκόμαστε σε τροπικό νησί.
Το ξενοδοχείο διαθέτει μια μεγάλη αίθουσα, περίπου 90 τ.μ. με ξύλινο πάτωμα και θέα τη θάλασσα, όπου θα κάνουμε τις ασκήσεις μας.
Θα παίρνουμε μαζί το πρωϊνό, το βραδυνό και, αν το επιθυμείτε, και το γεύμα μας, μαγειρεμένο από την οικογένεια του Σταμάτη. Θα είμαστε vegetarian για αυτές τις τρεις ημέρες για αποτοξίνωση και ελαφρύτητα.

Άφιξη την Παρασκευή 25/5. Το πρόγραμμά μας θα αρχίσει το Σάββατο το πρωί, μέχρι τη Δευτέρα28/5 το μεσημέρι. Επιστροφή, τη Δευτέρα το απόγευμα. Όποιος θέλει να μείνει και Δευτέρα βράδυ μπορεί, αρκεί να ειδοποιήσει εγκαίρως, πληρώνοντας επιπλέον για το δωμάτιο.


ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η κάθε μέρα μας μοναδική, προτείνουμε να ξετυλίγεται κάπως έτσι :

8.00 – 10.00 Γιόγκα, χαλάρωση, αναπνοές, διαλογισμός
10.00 - 11 .00 Πρόγευμα
11.00 - 12.00 Αdavus (βασικά βήματα του ινδικού χορού)
12.00 –14.30 Μαθήματα χορού ανάλογα με το επίπεδο (χωριστή ώρα για όποιον δεν έχει ποτέ ξανακάνει χορό)
14.30 – 18.30 Ελεύθερος χρόνος. Όσα τμήματα έχουν τελειώσει νωρίτερα μπορούν να αξιοποιήσουν το χρόνο τους όπως θέλουν.
18.30 – 20.30 Χρήσεις των χεριών (hastas), και θεωρία γενικότερα
20.30 – 21.00 Διαλογισμός
21.15 Δείπνο

*Φυσικά το τελικό πρόγραμμα θα το διαμορφώσουμε όλοι μαζί ανάλογα με τις ανάγκες και τις διαθέσεις μας.

  ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ : Από 10 τουλάχιστον έως 16.
  Δεδομένου ότι θα κλείσουμε όλο το ξενοδοχείο - 8 δωμάτια - υπάρχει ελάχιστο και ανώτατο όριο συμμετοχών. Αν ξεπεράσουμε τα 16 άτομα θα βολευτούμε σε γύρω χώρους.

  ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ:
  Αν είμαστε 10 άτομα, οι 6 μπορούν να κοιμηθούν σε διπλό κρεββάτι, και οι 4 θα πρέπει να μείνουν σε μονόκλινο.
  Αν 11, οι 8 σε διπλό και οι 3 σε μονόκλινο.
  Αν 12, όλοι σε διπλό.

  ΚΟΣΤΟΣ: Για το συνολικό κόστος του σεμιναρίου, μαζί με διαμονή, πρωινό και δείπνο, ρωτήστε τη γραμματεία, καθώς η τιμή εξαρτάται από το είδος δωματίου. Υπάρχει η δυνατότητα και για μεσημεριανό γεύμα.
  ΕΚΠΤΩΣΗ για όποιον δηλώσει και εξοφλήσει μέχρι τη Δευτέρα 30 Απριλίου
  ΕΞΟΦΛΗΣΗ το αργότερο μέχρι Παρασκευή 18 Μαΐου 2007

  Παρακαλώ όσοι ενδιαφέρεστε δηλώστε άμεσα, στη γραμματεία τις προθέσεις σας (τηλ. 210-6717529). Πρέπει να κλείσουμε το ξενοδοχείο μέχρι την Κυριακή 22 Μαϊου.
  Αν ενδιαφέρεστε και δεν το γνωστοποιήσετε στη γραμματεία μέχρι τέλος Απριλίου, δυστυχώς το σεμινάριο θα ακυρωθεί εφόσον δεν συμπληρώσουμε τουλάχιστον 10 άτομα. Μαζί δηλώστε και εάν δέχεστε να κοιμηθείτε σε μονόκλινο.  Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας:
  • χαλάκι ή στρωματάκι για τις ασκήσεις γιόγκα και πολλαπλές χρήσεις, όπως ρολάρισμα, ή κάθισμα πάνω στην άμμο bharata natyam σεμινάριο στη Λάσση
  • ελαφρύ σκέπασμα (π.χ. κουβερτούλα) για την ώρα της χαλάρωσης
  • φακό
  • ρούχα ελαφριά και πολύ εύκολα για τη γιόγκα, για τις ασκήσεις χορού και τους περιπάτους στη φύση
  • χαρτιά ή μπλοκ σημειώσεων και στυλό
  • κάτι σαν εσαρπούλα ή ζακέτα για την ώρα του σιωπηλού καθίσματος τις πρωινές ώρες
  • παπούτσια για περπάτημα
  • μαγιό
  • εντομοαπωθητικό
  • αντιηλιακό
Τελευταία ενημέρωση της σελίδας: 24 Απριλίου 2007